/>/> VANHUS STADISSA: Koko kaupunki lukee ja HelMet tarjoaa

keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Koko kaupunki lukee ja HelMet tarjoaa

Helsingin kaupunginkirjasto ja Tammi järjestävät 25.11.-14.12. e-lukukampanjan. Silloin voivat kirjaston asiakkaat lainat mm. Peter Franzenin Tumman veden päällä -kirjan maksutta e-kirjastosta.

Kirjaston e-kirjavalikoimat kasvavat ja käyttö uudistuu sekä laajenee ensi vuodenvaihteessa. Tarjontaan tulee runsaasti lisää luettavaa. Jo nyt sieltä löytyy monenlaista luettavaa, katsottavaa ja kuunneltavaa.

Alla karkea luettelo HelMet e-kirjaston tämän hetken tarjonnasta ja lisätietoa löytyy osoitteesta
www.helmet.fi/fi-FI/Ekirjasto

Ebib-, Ellibs- ja OverDrive-kirjastojen kokoelmissa on kaunokirjallisuutta, tietokirjoja ja äänikirjoja aikuisille ja lapsille. Vielä toistaiseksi suurin osa sähkökirjoista on suomen-, ruotsin- ja englanninkielisiä. E-kirjat löytyvät pääosin myös HelMet-hausta. Luettavissa kotikoneelta.

ePress tarjoaa kotimaiset paikallis- ja maakuntalehdet luettaviksi heti niiden ilmestyttyä painosta. ePress sisältää noin 75 sanomalehteä, esimerkiksi Helsingin Sanomien ja Hufvudstadsbladetin näköislehdet. ePressin käyttäminen on tällä hetkellä mahdollista ainoastaan kirjastossa kirjaston koneilla.

PressDisplay tarjoaa yli 2200 sanomalehteä noin 100 maasta 54 kielellä. Palvelu sisältää siis erittäin kattavan valikoiman ulkomaisia näköislehtiä Le Mondesta El Paísiin. Palvelu on myös etäkäytössä ja kirjautumiseen tarvitset kirjastokortin numeron. Luettavissa kotikoneelta.

Zinio-palvelussa valittavanasi on lähes 200 pääasiassa englanninkielistä huippulehteä, muun muassa The Economist, National Geographic ja Newsweek. Zinion aikakauslehdet voit lukea omalta tietokoneeltasi tai mobiililaitteeltasi.

IndieFlix-filmikokoelma sisältää noin 2500 elokuvaa (tilanne 3.9.2013). IndieFlix-palvelun elokuvat ovat pienten ja itsenäisten independent-elokuvatuottajien käsialaa. Ne ovat pääosin englanninkielisiä tai englanniksi tekstitettyjä. Katsottavissa kotikoneelta.

Naxos Music Library tarjoaa taidemusiikkia. Klassisen lisäksi tarjolla on jonkin verran kansanmusiikkia sekä vanhempaa blues- ja jazz-musiikkia. Valikoima kasvaa jatkuvasti.
Käykää HelMetin sivuilla tutustumassa palveluihin ja lukemassa tarkemmat ohjeet, joilla palveluihin pääsee! Ja tietenkin ensin hakekaa kirjastokortti jos sitä ei vielä ole!

Mainittakoon kuriositeetin vuoksi, että Helsingin kaupunginkirjaston e-lainausten lukemat olivat viime kuussa suuremmat kuin New Yorkin kaupunginkirjaston vastaavat luvut. Eli kyllä me olemme lukijakansaa! Ja se mitä tuo yllä oleva luettelo osoittaa, me olemme myös tietotekniikkakansaa!!! Käyttäkäämme tarjontaa hyväksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti