/>/> VANHUS STADISSA: Buena Vista Social Club Helsingissä

lauantai 9. marraskuuta 2013

Buena Vista Social Club Helsingissä

Pääsin eilen pienen ystäväporukan kanssa katsomaan Finladiatalolla esiintynyttä kuubalaista maailmankuulua soittajaryhmää, Buena Vista Social Clubia. Uskomatonta, että jostain päin maailmaa löytyy musiikin rytmi, joka tempaisee ihmisen mukaansa halusi tai ei! Tosin minä halusinkin sen tempaisevan itseni mukaan. Ja niinhän siinä kävi!

Olihan se melkoista tykitystä! Heti alusta alkaen koko 12-henkinen ryhmä soitti täydellä tykityksellä. Hetken meni aikaa ennenkuin korva sai kiinni meikäläisen melankolisen hitaasta poljennasta poikkeavasta kuubalaisesta rytmistä, mutta sitten se olikin vientiä. Biisit vaihtuivat melkein lennossa.

Parasta antia antoivat paremmuusjärjestyksessä vetopasunisti, 2 konkarikitaristia sekä 3-henkinen trumpettiryhmä. Molemmat keski-ikäiset nais- ja miessolisti puhtaine, soivine äänineen vetivät koko konsertin läpi kestävät osuutensa loistavalla tavalla. Puhtaat äänten soinnit iskivät tajuntaan kauniin espanjankielisen laulannan. Välillä sai yleisö seurata ikämieskitaristien loistavia kitarayksinpuheluja sekä vuoropuheluja milloin solistien milloin muiden soitinten kanssa.

Mutta kun lavalle saapui juuri 83 vuotta täyttänyt laulajatar Omara Portuondo räjähti yleisö taputuksiin. Kypsäikäinen lady veti useita kappaleita, joiden aikana hän innosti yleisön kädet kipeyttäviin taputuksiin. Monen kappaleen ajan yleisö seisoi ja taputti haltioituneesti. En ikinä tunnusta, mutta kun lady lauloi herkän laulun ainoastaan kahden seniorikitaristin säestyksellä, niin silmäni hikoilivat. Kaunista ja herkkää!

Olihan hienoa kokea tuo kansainvälisesti tunnettu ryhmä aivan omilla kotinurkilla!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti