/>/> VANHUS STADISSA: Veroluettelot, tirkistelijän unelma

perjantai 1. marraskuuta 2013

Veroluettelot, tirkistelijän unelma

Nyt ne ovat taas täällä! Luettelot valtakunnan merkkihenkilöiden verotuksesta vuodelta 2012. Tietokoneet käyvät kuumana kun etsitään tuttujen nimien verotettavia tuloja ja tiedotusvälineet paasaavat ansiotulojen sillä ja sillä pienentyneen ja sillä ja sillä kasvaneen. Romahti, räjähti, supistui, kutistui, hyppäsi, harppasi jne. ovat päivän verbejä.

Kiinnostuksen kohteina ovat yleisesti julkkikset kuten urheilijat, kirjailijat, näyttelijät, firmojen johtajat, tv-julkimot, artistit ja tietenkin tärkeimpänä Johanna Tukiainen. Mutta ilman huomiota eivät jää myöskään naapurit, sukulaiset, kaverit, ystävät  ja kaikki sellaiset läheiset, joista saattaa tulla entisiä liian suurten tulojen aiheuttaman kateuden vuoks. Hui kauhistus kun on mielenkiintoista! Kenetkähän minä näenkään ensi kerralla?

Työpaikkojen kahvipöydissä käydään asian ympäriltä laajaa polemiikkia. Ei edes valtion salakuuntelujupakka pärjää tälle kansan suunnattoman kiinnostuksen kohteelle. Iltapäivälehdet myyvät kuin häkä ja painokset loppuvat monista myyntipaikoista. Levikeille hyvää riittää moniksi päiviksi!

Olisikohan Kataisen kaveri Himanen sittenkin ollut oikeassa kansamme perusluonteesta kateudesta, jonka kaveri on myös uteliaisuus? Mutta lähdenpä tästä tutustumaan listoihin, että pystyn osallistumaan keskusteluun. Enhän minä muuten niistä ole ollenkaan kiinnostunut!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti