/>/> VANHUS STADISSA: Menetämmekö myös Finnairin?

tiistai 5. marraskuuta 2013

Menetämmekö myös Finnairin?

Päivän Iltalehdessä olevassa jutussa povaa ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne Finnairin myyntiä. Ei hänellä ole kuulemma mitään salaista tietoa asiasta. Vaikuttaa vahvasti siltä, että suomalaisten ammattijärjestöjen missiona on myydä Suomi ulkomaisille yrityksille. Finnairiin liittyen tällä hetkellä jälleen kerran kaivavat lentoemännät uhkineen verta nenästään. Lentoruokien kasaajat ovat omalta osaltaan asialla tukemassa menetystä.

Voisikohan turvaohjeen esittää jo terminaalissa portilla. Lentomatkustajat voitaisiin velvoittaa ottamaan eväät mukaansa lennolle. Finnairin maahenkilökunta voisi valjastaa etuovelle kahvipannut, joista matkustajat voisivat hakea lennon aikana kahvia omiin mukeihinsa. Ja lippuun printattavan ohjeen mukaan hätätilanteessa voisi painaa pään polvien väliin ja tarpeen tullen seurata valkoista valoviivaa hätäuloskäynneille. Ja miehille, jotka seuraavat lennon aikana lentoemäntien työskentelyä, voisi terminaalissa jakaa valokuvakansion tai lentoemäntäkalenterin selattavaksi.

Mutta kaikkiaan, mihin tämä maa on menossa? Metsäteollisuus, laivanrakennusteollisuus, meriliikenne, bussiliikenne, rekkaliikenne, kaivosteollisuus, kauppakeskukset jne. on jo menetetty ulkomaisille toimijoille. Maan menestyvimmät kaupalliset yritykset S-ryhmää lukuunottamatta ovat ulkomaisia ketjuyrityksiä. Tässä kuussa tehtävillä päätöksillä menee Nokia! Missä kuussa menee Finnair? Lentäjäthän eivät olekaan olleet viime kuukausina lakossa. Olisikohan jo aika, niin päästäisiin myymään?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti