/>/> VANHUS STADISSA: Formula-päivä tänään

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Formula-päivä tänään

Abu Dhabissa ajetaan tänään formulaa. Rataa kiertävät Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas taas muutaman ulkolaisen ajoharjoittelijan  kanssa. Bensaa palaa ja renkaat kuumuvat. Joukosta on vain poissa Heikki Kovalainen, jonka toivoisi sympaattisena ihmisenä olevan mukana noissa karkeloissa ja vieläpä pärjäävän!

Se onko tuo homma järkevää millään mittapuulla? Siitä voidaan olla monta mieltä! Nykyään päällimmäisiin huolenaiheisiin kuuluvat ympäristöasiat eivät ainakaan ole aivan kohdallaan formulakisoissa. Autoja, varusteita, ihmisiä ja monenmoista tavaraa kuskataan mantereelta toiselle parin tunnin kisaa varten. Rahaa palaa, bensaa palaa, renkaita palaa, jarrupaloja palaa ja jopa autojakin palaa. Onneksi nykyään turvallisuus on parantunut niin paljon ettei ihmisille juurikaan tapahdu mitään vakavia autojen törmäyksissä tai ulosajoissa. Useinmiten ainoastaan muovia ja kevyitä metalleja särkyy niissä tilanteissa.

Mutta se rahan tuhlaus, riskien määrä sekä ympäristöhaitat tekevät lajista melkoisen järjettömän. Ainoastaan yksi laji on vielä hullumpi ja se on nyrkkeily kaikissa muodoissaan! Formulassa särkyy materiaa ja nyrkkeilyssä ihmisiä! Miten Sinä suhtaudut em. lajeihin? Mutta minä, pöllö kun olen, aion joka tapauksessa katsoa huomenna kisan lähdön ja ensimmäisten maaliintulon. Muuten kilpailun kuluessa aion lukea kirjaa tai lehtiä tai katsoa digiboxilta nauhoittamiani tv-ohjelmia! Toivottavasti kuitenkin nähdään suomalainen Abu Dhabin palkintopallilla!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti