/>/> VANHUS STADISSA: Leipookohan koko Suomi?

keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Leipookohan koko Suomi?

Olin ennakkoon hyvin epäileväinen Koko Suomi Leipoo-ohjelman järkevyydestä, mutta hitto soikoon, sehän vei mennessään. Oma leipomiseni onnistuu kun vaimo luettelee koko ajan vieressä mitä minun kuuluu tehdä. Jos hän kääntää selkänsä niin pieleen meni ja heti ja kerralla ja biojätettä syntyi, mutta onneksi savu saadaan tuuletetuksi aika helposti. Mutta idea, että pitää katsoa tapittaa kun porukka leipoo "kilpaa"! Mitä järkee (nuorison käyttämä ilmaisu)?

Niin se vaan kuitenkin koukutti! Perin taitavia naisia ja miehiä ovat vaikka apuna ovatkin reseptit. Mielenkiintoisia tapauksia nuo nuoret naiset, jotka vielä kirjoittavat aktiivisesti ruoka-aiheisia blogejaan. Mahdoton määrä silmää, kykyä ja taiteellista näkemystä. Ja sitten Hannu ja Anders, jotka porskuttavat ja taiteilevat leivonnaisia täysin yhdenvertaisesti naisten joukossa. Kovia ukkoja! Nostan hattua erityisesti poliisimies Hannulle, jonka kaikkein vähiten epäilisi hallitsevan keittiön ja vieläpä nimenomaan leipomisen saloja. Mutta siellä vaan karski konstaapeli pipertää ja vetelee kisan parhaita leivonnaisia. Ja kansa katsoo  ruudun takana kuola valuen. Ja sitten illalla maestro painaa taas piipaa-autolla roistojen perään!

Mutta kiellettyähän tuo kaikki on! Ihmettelen ettei ohjelmaneuvosto ole asettanut ohjelman katsomiselle kielletty yli 30-vuotiailta rajaa. Nykykäsityksenhän mukaan kaikki mitä leivonnassa käytetään on kiellettyä, kuten erityisesti voi, sokeri ja kanamunat. Paneekin epäilemään, että onkohan tuon ohjelmaformaatin kehittäneet terveyspalveluja tarjoavat yritykset? Osuinkohan arvauksessani oikeaan? Mutta askarruttavin kysymys on kuitenkin, että kuka nuo tuomareiden maistelulta ylijääneet herkut saa syödä?

Mutta lieköhän meillä kananmunia tarpeeksi ja pitäisköhän hakea vielä paketti voita? Taidan tietääkin mitä teen iltapäivällä! Vaimooo ... oliskohan Sinulla iltapäivällä hetki aikaa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti