/>/> VANHUS STADISSA: iPadin ilot ja riemut sekä käytön helppous

keskiviikko 6. marraskuuta 2013

iPadin ilot ja riemut sekä käytön helppous

Se on oiva peli tuo iPad! Olen ollut koukussa laitteeseen viime keväästä asti. Eikä irtipääsystä ole toivoakaan! Olin sinnitellyt laitetta vastaan erityisesti korkean hinnan vuoksi mutta myös vannoutuneena läppärin käyttäjänä kunnes sain laitteen jälkikasvulta lahjaksi. En osannut kuvitella puoliakaan sen käyttömahdollisuuksista ennenkuin pääsin tutustumaan siihen. Apple, laitteen luoja, on saanut ohjelmistojen tekijät suunnittelemaan iPadille satojatuhansia ellei enemmänkin ohjelmia, joista suurin osa on ilmaisia ja helposti ladattavissa netistä. Joka on käyttänyt normaalia pc:tä ja ladannut siihen netistä ohjelmia, ei tiedä helposta mitään!

Kerronpa mihin kaikkeen itse käytän iPadiani. Luen laitteelta kirjoja (lataan niitä esim. Elisa e-kirjan sivulta), katselen tv-ohjelmia (Yle Areenalta tai juuri mukaan tulleelta MTV:n kanavilta), selaan youtube-videoita, luen lehtiä (Helsingin Sanomat, Itä-Savo, Iltalehti, Kirkko ja Kaupunki, Helsingin Uutiset, Taloustaito, Yhteishyvä, Tekniikan Maailma jne.), käytän kirjaston palveluita (Zinio-palvelussa on lähes 100 ulkomaista aikakauslehteä  vapaasti ladattavissa ja IndieFlix-palvelusta löytyy lähes 3000 filmiä), vuokraan ja katson elokuvia (iTunes), tsekkaan sadepilvien liikkeet (RainMan), katson säätiedot (Ilmatieteen laitos), luen sähköposteja (gmail), luen ulkomailta tuoreimpia uutisia (Bloomberg, CNN, Reuters), kuuntelen nettiradioa samalla kun teen laitteella muuta (suurin osa radiolähetyksistä kuuluu myös netissä ja lisäksi mahdoton määrä radioita ympäri maailmaa mm. JazzFm91 ja Live365), juttelen kasvotusten tuttavien kanssa Skypellä tai Facetimella, kirjoitan muistiinpanoja, käytän laitteen kalenteria, käytän herätyskelloa (RadiON HD), käytän muistutushälytystä, käytän karttapalveluja (Google Maps tai Applen karttapalvelu), suunnittelen reittejä (ViaMichelin), tsekkaan tähtikarttoja reaaliajassa (SkyView), tallennan kävely- ja pyörälenkit (SportsTracker) ... en minä jaksa enää luetella kaikkia muita. No otan tietenkin valokuvia tai videoita ja tarvittaessa lähetän ne samantien eteenpäin.

Ja kaikki tuo tapahtuu hyvin ohuen vihkosen kokoisen laitteen kautta! Onhan niitä tietenkin muitakin tabletteja kuin iPad, mutta siihen on eniten ohjelmia ja se on kaikista laitteista helpoin käyttää. Jos pysyt paikallasi ja selaat nettiä tai liikut paljon ja tarvitset mukanasi tietoa tai ajankulua, hanki tabletti ja silloin iPad nettiyhteydellä! Kuulostaa mainokselta, mutta ei se ole sitä vaan käyttäjän riemua ja helppoutta! Niin ja nykyaikaa!!!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti