/>/> VANHUS STADISSA: Tanssii Tähtien Kanssa finaali

maanantai 18. marraskuuta 2013

Tanssii Tähtien Kanssa finaali

Kilpailun finaalin aloittivat Manuela ja Matti paso doblella, joka oli sävyltään tumma ja harras. Viininmaistelussa tyyliä voisi kuvata termillä viipyilevä. Esityksen tyyli oli kuitenkin taidokasta tanssia, jonka tuomarit palkitsivat 36 pisteellä. Sitä vastoin Raakelin ja Janin punaisen tulisuuden sävyttämä paso doble keräsi tuomaristolta täyden potin, 40 pistettä. Tanssi oli huomattavasti räväkämpitahtinen kuin ensimmäisen parin paso doble. Suuri merkitys esitykselle oli Janin tulisilla liikkeillä, parin monipuolisilla kuvioilla sekä molempien syvällä eläytymisellä. Olin pisteistä kutakuinkin samaa mieltä. Paso doblesta en pidä ollenkaan. Se ei ole mielstäni oikeaa tanssia sen kummemmin kuin rumbakaan.

Toisena tanssina oli Manuelalla ja Matilla charleston, joka on jo heidän aiempana esityskertana osoittautunut heidän vahvimmaksi lajikseen. Tällä leikittelevän helponnäköisellä uuden koreografian esityksellä tulikin kevyesti ja ansaitusti täysi potti, 40 pistettä. Raakelin ja Janin foxtrot oli hyvin kaunista katseltavaa ja leijuvaa liikettä. Rakel sai moitteita rytmin edelle kiirehtimisestään. Pisteitä esitys keräsi kuitenkin 38. Molempien parien tanssit olivat loistavia vaikka tanssit olivat täysin eri tyylisiä. Olisin itse antanut molemmille täydet pisteet.

Vapaaosuudessaan Manuelan ja Matin boogie saivat tuomareilta kommentteja liiallisesta helppoudesta ja lattian riittämättömästä käytöstä. Leikittelevä boogie oli joka tapauksessa mukavaa katsottavaa. Pisteitä tuomaristo herutti 37. Raakel ja Jani tanssivat viimeisenään värikylläisen valoshown sisällä modernin tanssin taidokkaan sikermän. Tuomarit pitivät esityksen tuoreudesta ja yllätyksellisyydestä. Pisteitä Raakel ja Jani keräsivät tuomareilta 40 pistettä. Tämän jälkeen jäätiinkin odottamaan yleisön ääniä voittajan ratkaisemiseksi. Myös vapaissa tanssittiin toisistaan erilaiset tanssit, joita oli hieman vaikeaa verrata. Olisin antanut tasapisteet.

Voittajiksi selviytyivät Raakel ja Jani saatuaan yleisön äänistä 51%. Voitto oli todella ansaittu dramaattisten käännösten jälkeen kun Harri oli loukannut jalkansa ja joutui luopumaan kisasta. Kyllä Janin koreografiat ja Raakelin innostuneempi ote olivat paremmat verrattuna Manuelan ja Matin esityksiin. Raakelin tanssitaitojen kehittyminen oli silmin nähden parempaa koko kilpailun ajan. Eli kyllä lopputulos oli mielestäni oikea!

Onnittelut Raakelille ja opettajlleen Janille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti