/>/> VANHUS STADISSA: Hirven, eikun syyllisten metsästys jatkuu vilkkaana!

lauantai 23. marraskuuta 2013

Hirven, eikun syyllisten metsästys jatkuu vilkkaana!

Jos Junnu Vainio eläisi, kuuluisi radiosta jo viime aikojen virkamiessähläilystä kertova ralli. Erilaiset luottamustoimissa kunnallisella tai valtiollisella puolella toimivat luottamushenkilöt ovat päässeet jahtiin! Sanansäilät heiluvat ja päivä vaaditaan vadille. Olisikohan Eurovaalien edellä kilven kirkastusta ilmassa?

Viimeisin syntipukki löytyi poliisiylijohtajasta ja syyttäjänä seisoo poliisitoimesta vastaava ministeri Räsänen. Eroa vaaditaan perusteena, että asioista pitäisi käydä kertomassa heti kun niistä kuullaan. Käytävä- ja kahvipöytäpuheet pitäisi rientää kertomaan viipymättä korkeimmalle taholle. Tuossa syytösten vanavedessä ovatkin syyllisiä sitten kaikki isommasta pienimpään virkamiesjohtajaan. Ja erota pitäisi!

Vinkkimiesten nimilistan ylläpito on viimeinen kauhistelun aihe. Näin vanhana kirjanpitäjänkin ammatissa toimineena ymmärrän asioiden ja erityisesti maksutapahtumien kirjaamisen merkityksen. Ja kaikkihan pitäisi tehdä kaksinkertaisella amerikkalaisella mallilla valkoisille, vihreille ja punaisille papereille. Mutta kun se kujalla kuiskaaja ei aina halua kertoa nimeään! Hänellä on ainoastaan halu antaa asiasta sattumoisin jotain tietävänä pieni vinkki tekeillä tai suunnitteilla olevasta rikoksesta. Ymmärrän vinkkimiehenkin kantaa ja olisin jopa tinkimään tuollaisessa tilanteessa kirjanpidon velvoitteista. Muutoin se nimi vuotaa aivan varmasti ja sitten tulee hämäräkavereilta käkättimeen.

Toki ymmärrän, että virheitä on tehty ja valvonnassa toivomisen varaa. Mutta kun toimintaa valvovat monenlaiset tarkastuselimet ja heiltä ei ole kuultu kommentteja, niin miten mahtaa asia olla? Olisiko poliisien ensisijainen tehtävä kuitenkin estää ja selvittää rikoksia? Ja voisiko sääntöjä täsmentää aina silloin kun tarvetta ilmaantuu ja samalla tarkistaa niiden järkevyys? Nyt vaikuttaa siltä, että heti pitää pistää koko sinfoniaorkesteri uusiksi kun viulistilta kaatuu nuottiteline!

Ministeri Räsäsellä tuntuu olevan syyllisten etsiminen elämäntehtävänään! Meneillään oleva tapaus ei taida olla ensimmäinen yliammuttu episodi? Hän tarttuu herkästi asioihin ja edellyttää välittömästi päitä vadille ja rajuja rangaistuksia. Paateron veto kameroiden eteen oli tyly veto! 

Onkohan ministeri koskaan lukenut ulkomaan uutisia? Jos ulkomailla tapahtuu jotain edellä mainitun tyyppistä, niin ministeri on se joka eroaa tai erotetaan eikä ne, jotka tekevät oikeaa työtä! Meilläkin nuo oikean työn tekijät pelaavat kentällä, jossa vastapuoli ei noudata sääntöjä! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti