/>/> VANHUS STADISSA: Sääksi eli kalasääski jälleen Luontolivessä!

tiistai 14. huhtikuuta 2020

Sääksi eli kalasääski jälleen Luontolivessä!

Nyt piti hurauttaa postaus kaikille luonnosta pitäville. WWF Luontolive seuraa tänäkin vuonna sääksiparin elämää Savonlinnan lähellä Saimaalla. Luontokuvaaja Juha Taskinen on saanut luvan asentaa sääksen pesälle kameran, jonka kautta voimme seurata pesän tapahtumia.

Aloin itse seurata reaaliaikaista kuvaa muutama päivä sitten ja havaitsin, että pesän rakennuspuuha on nyt meneillään. Yhtenä päivänä oli naarassääksellä melkoinen kalanvonkale syötävänään. Pesä sijaitsee korkealla puunlatvassa. Taustalla näkyvällä vesialueella sääksi kalastaa ruokansa.

Jossain vaiheessa ilmestyy pesään munat, alkaa hautominen ja sitten saakin seurata poikasten touhuja.

Seuraavaa linkkiä klikkaamalla pääsette seuraamaan tapahtumia

Luontolive Sääksi

Klikkaa kuvan keskellä olevaa nuolta, niin livekuva käynnistyy. Jos tuo linkki ei avaudu, niin sen osoite on https://luontolive.wwf.fi/kalasaaski/

Halutessasi lisätietoja sääksistä ja niiden elämästä, löydät lisätietoa mm. Wikipediasta. Klikkaa seuraavaa, niin pääset sinne SÄÄKSI WIKIPEDIASSA

Seuraamalla näkyvillemme tuotua lintujen elämää, pääset ohjelmaan, joka saattaa koukuttaa ja joka hakkaa parhaatkin tv-ohjelmat!

Pariskunta paikalla
Rakennuspuuhissa taitaa olla tapetointi mielessä

9 kommenttia:

  1. Kiitos linkeistä!
    Mukava kun jaksat kirjoitella blogiisi, itselläni kirjoitushalut on hiipuneet ja niin vaikuttaa monella muullakin seuraamallani bloggaajalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! Et osaa arvata kuinka kommenttisi lämmittää! Välillä on aihe todella hukassa, vaikka maailma olisi täynnä kaikenlaista. Ei vaan lähde ”kynä” liikkeelle. Jotenkin myös tuntuu olevan mahdottoman kiirettä, vaikka ei ole mitään tähdellistä tekemistä, ei edes aikataulut paina. Välillä onneksi irtoaa jotain ja välillä on hiljaisempaa. Kyllä sinullakin vielä lähtee, älä ole huolissasi! Eikähän se aina ole mikään pakko kirjoittaa. Minulla vaan puheripuli purkautuu pöllöjen tekstien muodossa. Kirjakin pitäisi taas kirjoittaa, mutta se ei lähde liikkeelle, ei sitten millään. Ehkä jonain päivänä sitten! Lämpimät terkut sinne lumisiin ylämaihin!

      Poista
  2. Bloggaamisessa niin kuin muussakin kirjoittamisessa on hautomo-vaiheita, jotka kuuluu asiaan. Ei voi koko ajan suoltaa tekstiä. Välillä täytyy hiljaa päissänsä hautoa uusia juttuja. Kiva on tuo sääksilive. Siellä istuu pesällään niin kivast jakatselee ympärilleen. Kyytä ei sen sijaan näkynyt. Varmaan lymyilee tuolla jossain lehtien seassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaminen on todellakin rankka ja pohdituttava juttu. Nyt tuolla luontolivessä tapahtuu todellakin aika paljon. Tuo sääksi on yleensä se parasta seurattavaa näyttävä. Käärmeet tulevat lämpimillä ilmoilla näkyviin. Minulla on mielikuva, että ne olivat jo ensimmäisillä aurinkolämpimillä tuolla. Kunhan päästään hieman vielä eteenpäin, niin saadaan varmaan taas norppakin kivellä seurattavaksi. Luonto on aina mielenkiintoinen!

      Poista
  3. Hyvää iltapäivää, miten voit? Olen brasilialainen ja etsin uusia seuraajia blogiini. Voin myös seurata sinua.
    https://viagenspelobrasilerio.blogspot.com/?m=1

    Jos seuraat minua, lähetä linkki blogiini ja seuraan sinua takaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Hola Luiz! Gracias por tu mensaje El idioma de nuestros blogs es muy diferente, así que desafortunadamente no puedo seguir tu blog. ¡Feliz verano para ti!

      Poista
  4. Tämä kommentti liittyy koko blogiin, ei vain tähän yhteen kirjoitukseen.
    Vanhus stadissa kuuluu toisen eläkeläisbloggarin suosikkeihin:
    https://www.seniorinsilmin.net/elakevuodet-ovat-bloginsa-ansainneet/

    Olen koonnut alustavaa listaa "senioriblogeista", kun en löytänyt mistään valmista:
    https://www.seniorinsilmin.net/senioriblogeja/

    Lisäysehdotukset listalle ovat tervetulleita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta hei! Kiitos kommentistasi ja loistavasta listahankkeestasi! Täytyypä laittaa sanaa kiirimään edelleen, että saadaan listaasi täydennystä. Sinun blogissasi on aivan loistavia postauksia! Kiitos vielä viestistäsi!

      Poista