/>/> VANHUS STADISSA: Helsingin kaupunginmuseo ja 6 markan kahvi

perjantai 15. marraskuuta 2013

Helsingin kaupunginmuseo ja 6 markan kahvi

Moniko Teistä on tiennyt missä sijaitsee Helsingin kaupunginmuseo? Moniko Teistä on käynyt siellä? No en minäkään! Siis en ole käynyt, mutta tiedän kyllä sen sijainnin. Museohan sijaitsee erittäin keskeisellä paikalla lähellä ydinkeskustaa Mannerheimintien varrella vinosti vastapäätä Eduskuntataloa ja Kansallismuseoa. Niin siis Finlandiatalon ja Musiikkitalon välissä. Se on se punertava, pieni ja oikeastaan aika mitättömän kokoinen talo keskustan isojen talojen lähellä.

Olen monesti ohikulkiessani miettinyt, että pitäisi käydä siellä. Olen myös joka kerta havainnut porteilla ständin "Kahvi 6 markkaa", mutta en ole ennen eilistä käynyt. Nyt uhkaava sade pani minut pitämään tauon kävelyreissullani ja niinpä astuin ensin museon pihalle. Pihan ympärillä oli kaksi pienempää rakennusta ja yksi isompi eli varsinainen museorakennus. Mannerheimintien puolelta katsoen vasemman puoleisessa rakennuksessa oli kahvila, pieni ja omalla tavallaan historiaa henkivä.

Kahvilan huonetila oli leivonnaisten ja paistosten tuoksua tulvillaan. Ja kahvi maksoi todellakin 6 markkaa eli 1 Euron. Eikä itseleivottu herkullinen kääretorttupalakaan maksanut kuin 2 Euroa. Ei siis kovin kallista jos vertaa kaupungin kahvipaikkojen normaalihintoihin. Oletin, että leivonnaiset olivat paikalla leivottuja ja niitä saattoi ostaa myös mukaan vietäväksi. Suosittelen pistäytymään kun satutte nurkille!!!

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti