/>/> VANHUS STADISSA: Pyöräily Stadissa on tehty helpoksi

torstai 7. marraskuuta 2013

Pyöräily Stadissa on tehty helpoksi

Kiitos Helsingin kaupungille runsaasta pyörätieverkostosta! Pyöräily on tehty kaupungissa melko helpoksi rakentamalla viime vuosien aikana myös kantakaupungin alueelle muusta väylästä erotettuja pyöräteitä. Esimerkiksi Erottajan ja Postitalon välillä on pyörätiet molemmin puolin katua. Lisäksi eri puolilla keskustan aluetta löytyy suuri määrä pyörätelineitä. Keskuspuiston väyläthän ovat olleet käytettävissä jo vuosikymmenten ajan.

Eräs ongelma kuitenkin on usein pyöräteiden merkitseminen liikennemerkeillä. Uusilla pyöräteillä merkinnät yleensä löytyvät mutta vanhoilla niitä ei useinkaan ole. Lisäksi pyörätie saattaa loppua yllättäen kadun kaventuessa. Myös katukäytävän reuna pyörätien kadunylityksissä on usein liian korkea, jolloin rengas saattaa rikkoontua kumin iskeytyessä kiven reunaan. Se tapahtuu helpoiten ohutrenkaisille pyörille.

Kun haluan lähteä Pikku Huopalahdesta katsastamaan kaupungin kärkeen rantoja minun ei tarvitse ylittää montakaan autotietä tai siis katua. Eilen ajelin lenkin, n. 16 km edestakaisin, Verkkosaareen. Matka sujui keskuspuistoa pitkin Musiikkitalon luo, josta matkani jatkui Baanaa pitkin kohti Ruoholahtea. Takaisin palasin Hietaniemen, Sibeliuksen puiston ja Lastenlinnan ohi Mannerheimintien pyörätielle ja siitä Pikku Huopalahteen. Sibeliuspuiston kohdalla rannassa on pieni pikantti kahvila Cafe Regatta, jossa suosittelen pistäytymään mikäli liikut seudulla.

Mutta kaikkinensa suosittelen pyöräilyä lämpimästi kun kelitkin jatkuvat suosiollisina! Ellet uskalla tai halua pyöräillä lähellä liikennettä niin suuntaa pyöräsi keskuspuiston hiekkateille!


 Baana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti