/>/> VANHUS STADISSA: Novelli Sormikoukkua osa 2.

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Novelli Sormikoukkua osa 2.

Järvenrannassa Sulon toimittamasta hiekkapesusta huolimatta hajua oli jäljellä niin paljon, että seuraavan viikon ajan nukkumapaikkana oli aitta pihanperällä. Noina päivinä ohjelmaan kuului myös peseytyminen järvessä kolme kertaa päivittäin. Parin viikon aikana hommaan kului melkein kaksi kokonaista Mäntysuopa-saippuaa ja keskikokoinen paketti Omo-pesupulveria. Vaatteita äiti liotti kolmatta viikkoa saavissa kunnes totesi hajunpoiston toivottomaksi ja poltti vaatteet pihan perällä nuotiossa. Sulon onkiharrastus ei ollut kuitenkaan loiventunut tuosta onnettomuudesta.
Sulon lapsuus oli siis kulunut kotimökin rannassa. Siellä hän oli kököttänyt päivät isolla rantakivellä, jolle piti kahlata rannasta muutama metri. Ainoastaan nälkä oli ajanut pienen miehen pari kertaa päivän mittaan kotitupaan eineelle. Syömään mennessä oli mukana lähes aina ollut kiduksistaan koivusta taitettuun risuhaarukkaan pistettyjä ahvenia tai muita kaloja. Koulunkäynti, tuo pahalainen oli keskeyttänyt himoharrastuksen muutamaksi vuodeksi. Koulu ei ollut nuorelle miehelle miltään osin mieleen, joten pakollisen oppivelvollisuuden tultua suoritetuksi oli yläkoulun jälkeen sekin haitta poistunut ja Sulo Koikkalainen oli päässyt keskittymään jälleen himoharrastukseensa.
-          No kyllähän minä voisin apumiestä tarvitakin! Miettisen Matin kanssahan me on tätä tehty, mutta kun Matti otti ja muutti kaupungin humuihin. Yksin ja kipeän selän kanssa alkaa ottaa vähän lujille veneen piteleminen ja verkkojen kokeminen yhtä aikaa ja nuotanveto ei enää onnistu ollenkaan, Suoraniemi oli tuumannut kun Sulo oli käynyt kyselemässä hommia.
Seurauksena ... JATKUU 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti