/>/> VANHUS STADISSA: Se vaan on aina huoli turvallisesta ympäristöstä ja terveyssäästämisestä

keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Se vaan on aina huoli turvallisesta ympäristöstä ja terveyssäästämisestä

Muistattehan lauseen ”lapselle pitää taata turvallinen ympäristö”! Aloin tuossa yöllä valvoessani miettiä omaa asuinympäristöäni. Tulin siihen tulokseen, että turvallinen on!

Kun otan säteeksi ensin vajaat pari sataa metriä on yhdellä kantilla Palvelutalo Wilhelmiina, yhdellä Folkhälsanin palvelutalot, yhdellä Esperin Hoivapalvelukeskus entisessä Tilkansairaalassa ja yhdellä sivulla asuu Äiti. Sairaalapalvelujen saavutettavuus vaatii jo reilun kilometrin laajennuksen ”turva-alueeseen”. Yhdellä suunnalla on Ortonin sairaala, yhdellä uusi Pohjolan Omasairaala, yhdellä Laakson sairaala ja terveyskeskus ja yhdellä Haartmannin sairaala ja HYKS.  Erikoisapua Ortonin ohella löytyy päinvastaisesta suunnasta Allergiasairaalan verran.

Eli ei meikäläisen terveydenhoitoasioissa ole samaa ahdistuksen henkeä kuin Lapin jänkhillä, jossa apu saattaa löytyä tuulen ja tuiskun takaa vasta satojen kilometrien päästä. Siitä tulikin mieleeni tilanne, jonka aiheuttaa synnytyssairaaloiden lakkauttaminen eri puolilla maakunnissa. Pelko ja ongelmat odottavien äitien kohdalla lisääntyy eksponentiaalisesti. Ja terveysministeriössä hekumoidaan kun taas syntyy säästöjä kun ylläpidettävät yksiköt vähenevät. Hienoahan tuo on! Eikös meidän ikäluokkaa opetettu, että säästää pitää aina pahan päivän varalle? Mitä jos tuo säästö aiheuttaakin sen pahan päivän? Mitenkäs sitten suu pannaan tai edellisen esimerkin valossa jalat?

Kyllä vaan on asuminen hyvää ja turvallista terveysmielessä täällä Isolla Kirkolla! Mutta se vaan täytyy sanoa, että kyllä noita terveyspalveluita tarvitaankin! Minäkin alvariinsa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti