/>/> VANHUS STADISSA: Hietalahden telakka vaisuna

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Hietalahden telakka vaisuna

Suomea osaltaan maailman maineeseen nostanut telakkateollisuus on ollut nyt vuosia vaisuna. Omistukset ovat siirtyneet jo aikaa sitten ulkomaalaisille tahoille. Työt ovat edelleen vähentyneet ja osista yksiköitä loppuneet kokonaan. Ulkomaiset omistajat ovat huutaneet Suomen valtiolta lisärahaa hieman kiristysluonteisesti. Ammattiliitot ja oppositiopuoleet ovat osaltaan säestäneet näitä kiristysyrityksiä.

Voi vain kysyä, olisiko suomalaisten veronmaksajien rahoja pitänyt lähettää viimeisimmän tapauksen kohdalla etelä-korealaisen yrityksen kassaan? Yritykselle, jonka talous on pitkään ollut äärimmäisen kurjassa jamassa ja rahantarve ilmeisen pohjaton. Väitetään, että Ranska sai työn, joka olisi kuulunut suomalaisille! Kukaan vaan ei tiedä hintaa, jonka Ranska osallistumisestaan maksaa. Eikä lasku tuosta hommasta ole vielä aikoihin valmis.

Kilpailu laivanrakennuksessa on kovaa oletettavasti supistuvilla markkinoilla. Rikkailla mailla on enemmän rahaa käytettäväksi telakkateollisuutensa tukemiseen. Suomessa täytyy vain toivoa, että valtio laskee oikein mahdollisuutensa itse omistaa telakoita ja tarjota työtä suomalaisille laivanrakentajille! Osaamistahan meiltä kyllä löytyy omasta takaa. Mutta ulkomaisille yrityksille rahansyöttämisessä ei ole mitään järkeä!

Alla kuva töitä odottavasta Hietalahden telakasta ja taivaalle kurkottavista nostureista. Telakkahallissa taitaa pilkistää mahdollisesti jonkun jokimurtajan kansi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti