/>/> VANHUS STADISSA: Kun nuori luistelee mestaruuden

maanantai 6. tammikuuta 2014

Kun nuori luistelee mestaruuden

Se on suomalainen ja etenkin nuori suomalainen luistimilla hurja peto! Se on varmaan geeneissä tuo luistelujuttu. Sitä on Suomen kansa siirtynyt jäitä myöten ikuisista ajoista alkaen paikasta toiseen. Siitä on täytynyt muotoutua joku pieni geenin kappale, joka määräilee nuorten nykyistä menestystä liukkailla jäillä.

Ensin voittivat naiset maailman mestaruuden ringettessä ja nyt sitten nuoret miehet jääkiekossa! Nuo olivat hienoja saavutuksia eivätkä ole tulleet helpolla. Se on nyt ulkomaan luistelija ihmeissään, että mitenkähän tässä nyt näin kävi! Kyllä siellä Kanadassa ja Ruotsissa on nyt maansuru kun eivät pärjänneet. Aamun uutiset kertovat etenkin ruotsalaisten ottaneen tappion perinteisen raskaasti.

Mutta helpolla ei meidän nuoremme noita saavutuksiaan ole saaneet. Veikkaan, että luistimet on laitettu jalkaan jo synnytyslaitoksella ja sieltä on luisteltu kotiin kapaloissa kun äiti on ajanut isän kanssa lämpimässä autossa. Sitten on vuosikaudet raahustettu harjoituksiin joko aamuyöstä tai iltayöstä kun aikuiset ovat varanneet inhimillisemmät ajat. Siinä sivussa on pitänyt hoitaa kunnialla koulukin. Ei ole nuori ehtinyt pahantekoon noilla aikatauluilla!

Mutta veronsa se on vaatinut! Nuorilla on monenmoista vaivaa ehtinyt urheiluharrastuksen parissa syntyä. Siinä on hormoonit sekaisin ja  lihaksiin ja luihin on syntynyt monenlaista kremppaa. Vanhempien panos harrastuksen tukemisessa on suunnattoman suuri. Jos nuori käy harjoituksissa, tarkoittaa se lähes poikkeuksetta, että myös vanhemmista joku käy harjoituksissa. Raskasta kaikille, mutta palkitsevaa!

Onnittelut nuorille hienoista mestaruuksista ja kaikille Hyvää Loppiaista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti