/>/> VANHUS STADISSA: Olen riippuvainen päivälehdestä eli iPadista!

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Olen riippuvainen päivälehdestä eli iPadista!

Kyllä olen lapsesta asti lukenut, joka on vahva ilmaisu, sanomalehtiä päivittäin. Opiskeluaikana vieraalla maalla ja aina asuinpaikkaa muuttaessa on kotiseudun lehden pitänyt napsahtaa luukusta aamuisin. Ja on se naksahtanutkin tai lähes romahtanut kun Hesarista puhutaan. Ja aina liian aikaisin aamulla. Mökillä lehden perään on pitänyt kävellä metsän läpi tienvarsilaatikolle aamu-unisin silmin. Viikonloppuisin se on pitänyt hakea aivan liian kaukaa heittolaatikolta. Ei taidakaan kaupungin ihminen tietää mikä on heittolaatikko! No se on laatikko, johon postiauton kuski heittää koko nipun ohi kaahatessaan. Ja jossa lehdet kastuvat selluloosaksi vesisateella.

No niistä lehdistä sitten! Kun tuli aika vanhuuden laiskempien päivien ja piti vähän säästääkin, niin lopetin lehden tilaamisen. Siihen nyt vaikutti nuo mökin postilaatikon sijainnitkin. Ja tietenkin jos sattui olemaan pois useampia päiviä oli aina ongelmana jakelun keskeyttäminen, laatikon tyhjentäminen tai postinkääntäminen.

Tuossa menikin sitten monta vuotta ilman Hesaria. Mutta sittenpä tulikin pelastus ja nettilehdet! Ja iPad!

Nyt on mennyt yli vuosi lukien lehdet iPadilla näköisversioina. Lehti on myös halvempi kuin se, josta saa sormet painomusteeseen. Ei kulu saippuaakaan sormia pestessä. Ja lehti seuraa maailmalle missä joskus olenkin. Tuntuu lehti tulevan Jamaikan torillekin iPadiin! Ei tarvi tuossa Itellaa.

On se juhlaa ulkomaan netissä imaista Hesari koneeseen tai Iltalehti tai Helsingin Uutiset tai Itä-Savo tai Yhteishyvä tai Taloustaito tai mikä vaan! Ja sitten ottaa siellä paikallinen pahalta maistuva kahvi mukissa huulille ja siemaista. Tuossa kohtaa aina vaan toivoo, että sieltäkin maailman turultakin saisi JuhlaMokkaa. Se ei vielä onnistu edes iPadilla.

Mutta kyllä lehti on hyvä! Ja iPad melkein vielä paljon parempi!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti