/>/> VANHUS STADISSA: Aino Venna oli loistava Savoyssa!

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Aino Venna oli loistava Savoyssa!

Sain eilen kotihengettäreni suosiollisella painostuksella tilaisuuden imaista pari tuntisen verran kulttuurinautintoa. Minut suorastaan raahattiin kodin lempeästä lämmöstä melkoisen tiuhaan tihkusateeseen ja Savoy-teatterin ylen kuumaan ja yläritsin aika happiköyhään miljööseen. Hetken odottelun aikana annoin itselleni juhlapäivän kunniaksi luvan siemaista vajaan lasillisen punaviiniä. Nautinto oli viime vuoden vuosiluvun mukaisella tavalla 13 jos maksimi olisi 100. Punainen vesivärinappi oli päättänyt päivänsä vanhassa viinipullossa.

Mutta kun Aino Venna yhtyeineen polkaisi koneen käyntiin olin myyty! Siinä unohtuivat kodin lämpö, sateet, huonot punkut ja hapenpuute. Vahvalla äänellä varustettu laulajatar kitaroineen ja laadukas orkesteri tempaisivat mukaansa varsinaiseen musiikkinautintoon. Laulajattaren äänen väri oli kauniisti soiva, voimakkaan tumma ja hienolla tavalla sopiva esitettyyn kappalevalikoimaan. Pääosiltaan englannin ja ranskan kielillä esitetyt minulle täysin tuntemattomat laulut tulkittiin sellaisin eväin etten ollut ennen kokenut moista. Esitettyjen kappaleiden tempo oli enemmän rauhallinen kuin kiivas mutta äärimmäisen mukaansa tempaava. Musiikin lajitarjonta liikkui jazzin, chansonin ja ballaadien alueilla.

En muista olenko koskaan jaksanut istua rauhassa ja kuunnella musiikkia, jota en ole ennen kuullut. En tuntenut tai tunnistanut yhtään Aino Vennan esittämää kappaletta. Nyt istuin ikäänkuin hievahtamatta koko konsertin läpi. Tosin vierustovereiden ja ehkä koko penkkirivin harmiksi taisin rynkyttää penkkiäni ja hakata tahtia polviini mukaansa tempaavan tahdin innoittamana läpi koko kaksi tuntisen konsertin.

Opetus kokemuksesta oli se, että maailmasta löytyy paljon hyviä "tuntemattomia", siis ainakin minulle, artisteja. Pitää vaan jaksaa jättää kotoisa nojatuoli ja kipaista kaupungille etsimään kulttuuri- ja muita nautintoja! Ainakaan helsinkiläiselle se ei ole kovinkaan vaikeaa sillä tarjontaa löytyy!

Toivotan nautintoja vuodelle 2014! Tarvan sanoin "Ylös, ulos ja lenkille!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti