/>/> VANHUS STADISSA: Tuleeko syksy lopultakin? Entä Guggenheim? Kynä lomalle!

perjantai 10. tammikuuta 2014

Tuleeko syksy lopultakin? Entä Guggenheim? Kynä lomalle!

Kun tänä aamuna katsoo ikkunasta ulos on ilmassa havaittavissa selviä syksyn merkkejä! En osaa oikein sanoa onko tuo hyvä merkki vai huono. Juuri kun on päässyt tottumaan +5 C-asteen lämpimiin, mukaviin pyöräilykeleihin niin sitteen onkin luvassa syksyn ja talven kelejä. Pyöräilin eilenkin lenkin keskustaan ja keli oli mitä mainioin. Happea riitti ja pyörätiet olivat kuivassa kunnossa.

Maanantaina kaupunki päättää Guggenheimin tonttivarauksesta. Kun ajattelee viimeaikaisia uutisia kauppaliikkeiden viime vuoden ja erityisesti loppuvuoden myyntiluvuista, tulee melkoinen huoli siitä mihin ollaan menossa. Joka on liikkunut Helsingin keskustassa on huomannut joulun ja vuodenvaihteen ajan suuret turistimäärät. Nyt huhutaan, että venäläisten turistien lomamatkat suuntautuvat entistä enemmän Viroon. Kulutustavarakaupan tuotteet, kuten esimerkiksi vaatteet, kengät, ostetaan yhä enenevässä määrin netistä. Miten meille ja kaupoillemme sitten käy? Suomalaiset kuluttavat tällä hetkellä vähemmän ja vähemmän. Turistien määrän voisi ennustaa nykykuvioilla myös vähenevän. Mitä pitäisi siis tehdä?

Olen itse lukeutunut Guugenheimin vastustajiin siitä saakka kun asiaan liittyvät luvut tuotiin julkisuuteen. Erityisesti luvuissa huoletti ne jatkossa Helsingin maksettavaksi tulevat vuosimaksut, jotka kuulostivat suorastaan järkyttäviltä. Eikä niitä loivenna ollenkaan G:n lupaus maksaa museorakennuksen arkkitehtisuunnittelu. Ymmärrän sen, että oikeasta ja konkreettisista asioista kuuluu maksaakin, mutta pelkästä nimestä ja maineesta maksettavan korvauksen pitää olla järkevissä rajoissa. Tänä päivänä ja tässä taloustilanteessa ei ole varaa maksaa kynnysrahoja!

Taidan hieman kääntää kelkkaani Guggenheimin suhteen! Helsingin kaupunki on tehnyt suunnattoman hyvää työtä viihtyvyyden ja toiminnallisuuden lisäämiseksi. Helsinki on edelleen suosiossa risteilylaivojen välisatamana ja koko maamme mahdollisuudet houkutella turisteja ovat loistavat. Yhtenä suurena kattoteemana puhtaan luonnon lisäksi voisi olla pääkaupunkimme taidetarjonta. Siinä voisi olla osuutensa Guggenheimin taidemuseolla, jota tukisi loistavasti olemassa olevat laitokset sekä Konstsamfundetin hanke Lasipalatsin alueelle. Eli taidanpa varovaisesti kannattaa G-hanketta! Varovaisesti siitä huolimatta, että Pajamäki sanoi tv:ssa, että se on pelkästään kyllä tai ei eikä välimuotoja ole.

Välttyäkseni tulevien päivien huononevilta keleiltä ja rajulta Guggenheim-keskustelulta laitan "kynäni" naulaan pariksi viikoksi ja poistun kuntolomalle! Jos joku haluaa lukea sekalaisia kirjoituksiani kynäni levätessä, niin niitähän löytyy tuosta oikeasta reunasta! Tavataan taas tammikuun lopulla!

Toivon kaikille turvallista liikkumista talveen kääntyvässä säässä ja edushenkilöillemme viisaita päätöksiä G-asiassa, ja muissakin asioissa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti