/>/> VANHUS STADISSA: Se iski ahneus Palmian kokkiin!

tiistai 7. tammikuuta 2014

Se iski ahneus Palmian kokkiin!

Nyt otti ja harmitti aika runsaasti eli suorastaan kyrsii! Sitä kun juuri kuukauden päivät sitten löysin kotihengettären kanssa helpotuksen paikan. Jokapäiväinen kotiruuanlaitto kohtasi vaihtoehdon palvelukeskuksen ruokatiskillä.

Se oli Palmian kokki keksinyt ennen keittää vihanneskeittolounaan palvelukeskuksen yhtenä ruokavaihtoehtona ja oli vielä huomannut ettei eläkeläisellä ole isoja rahoja tuhlattavana ruokaherkkuihin. Oli nimittäin rakentanut alle vitosen eli 4,90 Euroopparahan annoksen keittämällä vihanneksista ravitsevan sopan. Sitä kyllä kesti imaista lautasellinen hyvällä omallatunnolla. Ja kyllä siinä täyttyi vanhan ihmisen kupukin suorastaan mukavalla tavalla. Sitä jaksoi kevyesti polkaista pyörällä soppakattilalle kun oli tiedossa terveellistä evästä kuvun täytteeksi!

Mutta lienekkö joulupukki kohdellut huonosti vai ilotulistusraketti lähtenyt huonosti kun päättikin Palmian kokki nostaa hintaa? Se pani siihen soppaan murusen lihaa ja nosti hintaa 7,40 Euroopparahaan eli kokonaisella 2,50:llä rahalla. Siinä on nousua jo rosentti poikineen! Onko sitä enää ahneudella minkäänlaista rotia?

Nyt ei kyllä jaksa enää vanha polkaista Palmian kattilalle ja jos joskus vielä sattuisi polkaisemaan niin ei ainakaan kevyin mielin. Kevyin lompakoin kyllä kotiinpäin! Kyllä on raahustettava taas punaisten lappujen perään lähikauppaan ja keitettävä itse kotihengettären voimin omat soppansa! Kyllä tuommoinen ahneus kyrsii taas vanhaa ihmistä!!!

2 kommenttia:

  1. Olisit kysynyt siltä kokilta miksei ole kasviskeittoa ja hinnat nousseet, niin tietäisit ettei Palmialla ole mitään tekemistä em muutosten kanssa.

    VastaaPoista
  2. Kokki ei sattunut olemaan paikalla kattilan luona vastaamassa, mutta kassa kertoi määräyksen tulleen EU:sta. Olisikohan Brysselin herrat maistaneet ja todenneet noin hyvän sopan olevan aivan liian edullista? Palmian kokkihan tekee aina älyttömän hyvää ruokaa, joten siinä se taisi olla syy! Kiitos kokeille ja iso BUUUU Brysseliin!

    VastaaPoista