/>/> VANHUS STADISSA: Taittuiko vanhan kynästä terä? Loppuuko into?

lauantai 4. tammikuuta 2014

Taittuiko vanhan kynästä terä? Loppuuko into?

Kyllä ei meinaa juuri irrota juttua kevyellä mielellä! Se tuo vuoden vaihtuminen on sen verran tuskaisaa puuhaa, että siinä talttuu hurjempikin ihminen. No eihän meikäläinen ole juurikaan hurja ja telkkarinkaan katsominen ei ole villeistä villeintä touhua. Mutta jokin se tahtoo taas mättää!

Olisikohan tuossa vuosijutussa se, että joka tuutissa muistellaan menneitä ikävyyksiä ja povataan uusia ikävyyksiä. Ja sitten kerrotaan ja verrataan ja luetteloidaan ja oikein kaavioin esitellään miten huonosti meillä tulee alkaneena vuotena menemään. Listataan kaikki maksut, jotka tulevat nousemaan ja edut, jotka poistetaan. Nyt on tavoitteena, että kaikki lopetetaan kuten esimerkiksi tärkeää liikennetyötä tekevä Liikkuva Poliisi ja kouluja ja kirjastoja ja terveyskeskuksia ja lastentarhoja ja lehtiä ja kauppoja ja tehtaita ja sitä sun tätä. Autollakaan ei saa ajaa ellei se ole sähkötöpseliauto kun bensan ja diiselin hinta vaan nousee alvariinsa. Ostaisin sähkötöpseliauton heti seuraavasta isommasta lottovoitosta sillä ehdolla, että Clas Ohlsonille tulisi myyntiin tarpeeksi pitkiä sähköroikkia. Että pääsisi mökille asti!

Tässä sen kun yrittää taistella sen kanssa, että mitä sitä söisi kun kaikki on epäterveellistä. Painoa ei saisi enää pidettyä ylhäällä millään kun mitään ei sovi suuhunsa laittaa. Salaa syöty nakkipakettikin on kuolemansynti saati tanko lauantaimakkaraa tuppipuukolla leikeltynä. Ja jos satut vetäisemään epähuomiossa suklaalevyn, vaikkapa Maraboun krispilevyn, niin on sitä vaille, että teloitetaan tyhjän käärepaperin viereen. Pupunruokaa vaan pitäisi mättää saavillinen päivässä, että pysyisi terveenä.

 Perunakin kuuluu kiellettyjen listalle kun siinä on kuulemma nykyään hiilihytriittiä tai jotain semmoista. Ennen siinä oli vaan perunaa ja pinnalla kuoret.  Sitten telkkarissa juoksee pullukat orjapiiskurin kera pitkin amerikan raittia ja mannekiinit kuoppaposkineen esittelevät aina vaan ihanampia asusteita. Mihin väliin siihen sattuu sitten minun vetreä olemukseni ja minulta vaadittavat ravintokolariat? Ja kun ei muutenkaan saa ikinä sopivia kamppeita kaupasta vaan aina oston jälkeen joutuu puhuttelemaan ompeluhenkilöä.

Mutta on sitä valoakin ikkunassa kun rakastamani ja vuosia eri tuotteissa käyttämäni aspartaami sai Brysselin hyväksynnän. Tosin rajoja sillekin tuli, mutta en minä sitä ole kauhalla syönytkään. Vaan juonut olen Fun Lighti mehussa ja joskus harvoin SokaSolassa. Niin ja aamupuuron päälle aina laittanut. Se kun ei oikein maistu miltään muuten.

Jos ei nuo jutut saa ihmistä murheen alhoon ajettua niin ei mikään! Ei irtoa vitsiä noilla eväillä saati polttoaineilla! Kyllä on jostain lähdettävä etsimään inps…, imsp… eikun intsiraatiota taas! Kunhan vaan löytyisi ja riittäisi taas uuteen vuodenvaihteeseen, jolloin kuullaan uudet murheelliset uutiset!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti