/>/> VANHUS STADISSA: Youtube - ihmisen paras ystävä

lauantai 9. joulukuuta 2017

Youtube - ihmisen paras ystävä

Jos jollakulla sattuu olemaan joutavia hetkiä ajanvietossaan, on siihen keksitty apu - Youtube. Sen hyödyntäminen toki vaatii jonkin sortin älylaitetta - tietokonetta, läppäriä, tablettia tai kännykkää. Ja tietenkin lisäksi netin selaamismahdollisuutta. Mutta jos nuo edelliset kohdat ovat hanskassa, niin Youtube on vaivattomasti käytettävissä. Youtube löytyy selaimen (Chrome, Safari, Firefox, Opera jne.) kautta tai mobiililaitteissa sovelluskaupasta ladattavan Youtube-sovelluksen kautta. Ainoa kinkkinen homma sovelluksen käytössä on se, että runsain apu löytyy englanninkielellä, mutta toki kotikielelläkin siellä pärjää ja löytää katseltavaa.

Kun koittaa hetki, että pitäisi löytää selitys tai neuvo johonkin asiaan, avaa Youtube ja kirjoita avainsana hakukenttään (merkitty suurennuslasilla). Jo alkaa löytymään niin virkkaus-, hauen fileeraus-, ukulelen soitto-, omenapuun istutus- ja montaa muuta ohjevideoa. Jos Youtubesta löydy ohjetta kaipaamaasi asiaan suomen- tai englanninkielellä, unohda koko juttu, koska kaipaamaasi asiaa  ei ole varmaan vielä edes keksitty. Eli em. tarkoittaa, että sieltä löytyy lähes kaikki!

Ja jos sattuu jonkin lauluhenkilön biisi kiinnostamaan, eikun etsimään Youtubesta. Sieltä löytyy miltei koko tuotanto. Ja jos joku biisi on mieleinen ja vieläpä maailmalla tunnettu, löytyy siitä eri artistien versioita liki pilvin pimein. Esimerkiksi maailman hienoin kappale ”Hopeinen Kuu” löytyy sanoilla ja ilman, kuunneltavaksi ja katsottavaksi tietenkin maailman parhaan laulajan Olavi Virran esittämänä. Ja löytyyhän tuo biisi toki myös muiden suomalaisten taitajien esittämänä.

Ja mainittakoon kuitenkin vielä muutama maailman mainio biisi, kuten Mariah Careyn ”All I Want For Christmas Is You” ja Whitney Houstonin ”I Will Always Love You”. Noissapa toviksi kuunneltavaa, samalla kun etsii neuvoa kinkun paistamiseen tai torttujen leipomiseen. Ja voihan sitä välillä vilkaista ohjetta, miten vaihdetaan autoon starttimoottori tai miten veistetäään veneeseen airot tai neulotaan villasukan kantapää tai puretaan perintö-Pappa-Tunturin moottori.

Maailman videoissa saattaa välillä törmätä tilanteeseen, että jotain videoa ei voi katsella Suomessa. Mutta eipä tuo haittaa, kun montaa muuta videoa voi! Ja ei kaikki videotarjonta ole tietenkään ohjeita tai musiikkia. Sieltä löytyy monenlaista muutakin aihetta tai tyylilajia. Suosituimpia ovat varmaan lapsia ja eläimiä esittävät videot. Oma lajinsa ovat kaikenlaiset hauskat videot.

Kyllä löytyy Youtubesta runsaasti ajanvietettä! Eikun selailemaan ja nauttimaan!

Hyvää joulunodotusta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti