/>/> VANHUS STADISSA: Läppäri Pukinpajaan, osa 2

maanantai 18. joulukuuta 2017

Läppäri Pukinpajaan, osa 2


- Nyt häivytään täältä, kuiskasi Hipsu ja kaappasi Reimaa käsivarresta.
- Miksi me nyt jo, pyristeli Reima vastaan, juurihan me vasta tultiin.
- Mennään sinne verkkojen kauppaan Jätkänsaareen, jos siellä vaikka olisi rauhallisempaa katsella. Sehän voi olla vaikka joku Lapin tukkijätkä, jolla on oma kalaverkkokauppa siellä saaressa? Sen kanssa voi varmaan tehdä paremmin ja rauhassa kauppaa.

Ei ollut Reimallakaan parempia perusteita jäämiselle, joten takaisin kadulle ja kartta esiin. Reima avasi kartan ja alkoi tutkia sitä logistiikka-ammattilaisen tavoin.

- Ei ole sinne kuin kovasti vajaa poronkusema, joten eiköhän lähdetä lampsimaan, totesi Reima tovin karttaa tuijoteltuaan ja hieman peukalohangalla matkaa mitattuaan.

Ja niin kaverukset marssivat kertaakaan reitiltä eksymättä kohti Jätkänsaarta. Pari kertaa hipoi 7-raitiovaunu tonttuparin toppatakkien hihoja ja räväytti kimakan äänimerkin liian lähellä raitiotietä lampsivalle Joulupukin lähettämälle hankintaryhmälle.

Eikä aikaakaan, kun Hipsu ja Reima saivat Verkkokaupan kyltit näkyviinsä.

- Kyllä ei taida olla kyseessä mikään perinteinen verkko- tai muu kalastusvälinekauppa tuo? aprikoi Reima. Tuosta ei kyllä ulkopuolelta selviä, mitä ne siellä oikein myyvät.
- No isolta näyttää tosissaan! Mikä ihmeen kauppahan tuo on? säesti Hipsu. Mutta tuonne se on meidän mentävä tiedustelutonttujen raportin mukaan.
- Oli se vaan hyvä, että saatiin osoitteita, kun miten täällä olisi muuten osannut oikeisiin paikkoihin!
- Olisi ehkä pitänyt lukea ne raportit tarkemmin jo ennakkoon. Olisi ollut parempaa tietoa noista kaupoista. Mutta eteenpäin elävän tontun mieli ja mennään reippaasti koputtamaan verkkokaupan oveen! hönkäisi Hipsu ja joudutti askeliaan.

Verkkokaupan sisäänkäynti lähestyi, mutta yht’äkkiä Reima pisti stopin kululle. Hipsu törmäsi Reiman selkään ja molemmat meinasivat köntsähtää jalkakäytävälle nenilleen. Reima kerkisi napata käsivartensa lyhtypylvään ympärille ja pysyi sen ansiosta tolpillaan. Hipsu tarrasi Reiman toiseen käsivarteen pysyen hädintuskin tolpillaan.

jatkuu ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti