/>/> VANHUS STADISSA: Läppäri Pukinpajaan, osa 6

perjantai 22. joulukuuta 2017

Läppäri Pukinpajaan, osa 6



Lopulta ohjeisiin tutustumisen jälkeen Hipsu oli kasannut laitteet työkammionsa pöydälle ja käynnistänyt läppärin. Laitteen sisältä kuuluneen suhinan, muutaman ok-napin painamisen ja työpöydän avautumisen jälkeen läppäri oli ollut käyttövalmis. Mukaan oli hankittu langaton hiiri, kirjoitin eli printteri ja reititin. Hipsu oli saanut netinkin toimimaan ja päässyt jo päivän verran surffailemaan maailman bittiviidakossa.

Nyt oli kuitenkin tullut eteen ongelma! Netti ei enää auennutkaan.

- Mikä turkasen kummastus on nyt sotkenut läppärin? Painoinko jotakin väärää nappia? Ruutu näyttää vaan mustaa eikä kone hurise. Mitä tälle pitäisi tehdä? tuskaili Hipsu.

Hipsu muisti Jimmyn maininneen Enterin siellä etelän Helsingissä. Voisikohan sinne ottaa yhteyttä? Jospa siellä olisi Helsingissä joku tarkkailijatonttu, joka voisi käydä Enterissä kysymässä neuvoa. Onkohan Kake Kurkkija jo palannut tarkkailemaan Helsinkiin?

- Saisikohan Kakelle viestin Helsinkiin, että kysyisi Enterin opastuksesta, miksi pukinpajan uusi läppäri on pimeänä eikä suhise? kysyi Hipsu päävalvojatonttu Riku Tarkalta.
- No jo tokkiinsa se onnistuu! Minäpä lähettelen viestiä Kakelle.

Kului vuorokausi, kunnes Kake Kurkkijan viesti tuotiin Hipsulle. Viestissä luki ”Tarkista ensin onko laturinjohto seinässä! Kysytään sitten lisää jos tarvitsee!” Hipsu häkeltyi ja tormasi läppäripöydän alle. Hän löi ohimennen polvensa kipeästi työtuolin jalkaan.

- Auts! Olinpa minä kömpelö, kun en muistanut laittaa tuota johtoa seinään. Siinähän se virta kulkee akkuun. Oppaassakin sanottiin, että jos akku tyhjenee, laite sammuu! tupisi Hipsu itsekseen kömpiessään pöydän alta istumaan työtuolille samalla hieroen kipeää polveaan.

Ja siinä samassa alkoi läppäri hurista ja avaukseen liittyvät käynnistyskuvat ilmestyivät näytölle.

- No niin ja nyt Korvatunturi liittyi taas maailman verkkoihin! Ensi jouluna tehdäänkin hommat läppärillä. Mutta sitä ennen täytyy harjoitella vinhasti ja tutkailla kunnolla, miten hommat sillä toimii! Onneksi opettelin jo vähän sitä Geemailin sähköistä postikirjettäkin! Taidankin lähettää sille Jimmylle jouluviestin! päätti Hipsu ennen siirtymistään pukinpajan tuotantolinjalle hoitamaan omaa lahjahihnaansa.

      jatkuu ...
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti