/>/> VANHUS STADISSA: Läppäri Pukinpajaan, osa 4

keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Läppäri Pukinpajaan, osa 4


Neuvontapisteessä oli vuorossa Jimmy Kaasinen, joka oli koko nuoruutensa harrastanut tietokoneita ja oli varmasti yksi parhaita henkilöitä auttamaan tietolaitehankinnoissa. Jimmy ensin hieman säikähti kahta kummallisesti pukeutunutta yli-ikäistä miestä, mutta rutinoituneen myyjän tavoin ryhdistäytyi nopeasti ja otti tilanteen hetkessä haltuunsa.
-         
      - Nyt olettekin juuri oikeassa paikassa! Oliko Teillä erityistoiveita laitteen suhteen?
-        - Pomo sanoi, että jos siitä olisi apua vaikka papereitten järjestämiseen, niin semmoinen me varmaan tarvitaan, selitti Hipsu.
-        - Eli siis toimistotyöhön …, katsotaanpa sitten. Onko Teillä itsellä tai Teidän Pomollanne kokemusta kannettavista tietokoneista?
-        - Ei meillä kellään ole ja nyt pitäisi päästä opettelemaan semmoista konetta.
-        - Kannettavia sanotaan nykyään yleisesti läppäreiksi, kun niissä on semmoinen kansiläppä. Tai ulkomailtahan se nimitys tulee, kun sitä sanotaan laptopiksi, mutta meillä on alettu sanomaan sitä läppäriksi. Mennäänpä tännepäin! Jimmy lähti kohti tietokonehyllyjä.

Hipsu ja Reima säntäsivät Jimmyn perään edelleen silmät ymmyrjäisinä näkemästään tietokoneiden määrästä.
-         
      - Jos Teillä ei ole erityisiä toiveita laitteiden suhteen, ehdottaisin jotain hyvää keskihintaista läppäriä. Voitaisiin rakentaa paketti, jossa on tarpeeksi muistia ja valmiina toimisto-ohjelma.
-        - Ei me varmaan mitään rakentamaan …, aprikoi Hipsu. Jos vaikka löytyisi semmoinen heti valmis?
-        - Niin en minä tarkoita semmoista rakentamista, vaan kerätään laitekokonaisuus, jonka ominaisuudet riittävät heti Teidän ja pomonne tarpeisiin. Sitähän voi sitten laajentaa tarpeen mukaan myöhemmin, kun pääsette sinuiksi laitteen ja ohjelmistojen kanssa, selvensi Jimmy.
-        - Ei kai sitä laajentamaan …?
-        - Niin, tuo laajentaminen tarkoittaa vähän kuin paksumman mapin ottamista käyttöön, kun mappiin laitettavien papereiden määrä lisääntyy. Läppärin laajentaminen tarkoittaa laitteen muistikapasiteetin lisäämistä ja se on helppo homma ja hoituu vaikka täällä meidän huollossa.
-        - Noo … sitten! huokaisi Hipsu helpotuksesta.
-        - Tässä olisi tämmöinen 256 Gigatavun SSD-muistilla varustettu Lenovon IdeaPad-läppäri, jossa on jo uusin Windows-versio sisällä ja lisäksi Microsoftin Office-paketti. Kun lisäksi laitetaan mukaan ulkoinen yhden Teratavun kovalevyasema, niin tallennuskapasiteetti riittää kovaankin käyttöön.
-        - Olipas tuossa paljon outoja sanoja, joita en ole koskaan kuullutkaan! häkeltyi Hipsu. 

      jatkuu ... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti