/>/> VANHUS STADISSA: Läppäri Pukinpajaan, osa 3

tiistai 19. joulukuuta 2017

Läppäri Pukinpajaan, osa 3


- Kato! Kato nyt! hoki Reima tuohduksissaan. Onko nuo nyt niitä?
- Mitä ihmettä Sinä stoppasit varoittamatta kesken rivakan marssin? tiuskaisi Hipsu hieman vihastuneena, samalla kun hieroi Reiman selkään törmännyttä nenäänsä.
- Sano nyt onko nuo niitä? hoki Reima edelleen.
- Mitä ihmeen niitä?
- No, kun tarkkailijatontut ovat kertoneet raporteissaan jostain risteyslaivoista. Juuri viime viikolla juttelin Helsingistä tarkkailureissulta palanneen tonttu Kake Kurkkijan kanssa. Kake kertoi olleensa parina vuotena tarkkailumatkalla jollain isolla laivalla, jossa ihmiset puuhailivat vaikka mitä. 
 - Mitä, mitä ne semmoiset puuhat sitten on?
- No, ne on semmoisia puuhia, joilla ei saa enää nimeään Joulupukin lahjaluetteloihin saajasarakkeeseen.
- No huh, huh! Taitaapa olla aika pahoja puuhia! hönkäisi Hipsu.
- On, on! Ja sitten siellä juodaan niitä huurteisiakin mahdottomasti. Enkä puhu mistään ikkunahuurteista tai jääpuikoista vaan alkomahoolihuurteisista olveista.
- Oletko aivan tosissasi? Ettet vain nyt narraa minua?
- Joo, joo! Ja lisäksi siellä wc-komeroissa valuvat keltaiset nesteet pitkin seiniä ja lattioita ja vielä öristäänkin pitkin käytäviä.
- Onpas villiä touhua! Ja lahjatonta aivan ansaitusti! Mutta nyt on jatkettava hankintahommia, muuten Pomo polttaa nuttunsa hihat.

Kaverukset livahtivat Verkkokaupan ovesta sisään ja suoraan rullaportailla toiseen kerrokseen. Myymälän portilla kumpikin pysähtyi salamana nähdessään tavarapaljouden. Myymälään pyrkivät asiakkaat tönivät jo tonttuparin selkiin ja tupisivat turisteista, jotka eivät osaa liikkua tarpeeksi rivakasti. Hipsun ja Reiman ei auttanut muu kuin siirtyä rivakasti eteenpäin hyllyjen väliin.

- Katso! Tuolla on neuvontapiste. Mennään kysymään sieltä apua! kuiski Reima Hipsulle.
- Joo, mennään vaan! Meidän on pakko hankkia niitä vehkeitä täältä. Me ei keritä enää käydä muualla. Pomo sanoi, että huomenissa on oltava takaisin Korvatunturilla.
- Päivää! Pomo lähetti meidät ostamaan semmoista tietojen konetta, jota kannetaan, soperteli Hipsu neuvonnan henkilölle.

      jatkuu ... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti