/>/> VANHUS STADISSA: Pepe Willbergin joulukonsertti

perjantai 22. joulukuuta 2017

Pepe Willbergin joulukonsertti

No nyt on joulukausi avattu meidänkin taloudessamme. Kävi nimittäin kutsu lehti-ilmoituksen myötä saapua kuulemaan joulun parhaat laulut Meilahden kirkkoon. Pepe Willberg oli tuonut orkesterinsa soittimineen kirkkomme alttarille ja lupautunut esittämään oivallisen setin meille kaikille tuttuja joulusävelmiä.

Kirkkoherra Rasimuksen polkaistua tilaisuuden käyntiin muutamalla sopivalla joulun henkeä korostavalla lauseella, asteli lavalle orkesterin eteen itse Pepe Willberg ja joulukonsertin toinen solisti, sopraano Eilamaria Leskinen.

"Kynttilöiden syttyessä"-joulukonserttiin valitut kaikille tutut joululaulut soljuivat toinen toisensa perään solistien laulaessa vuoroin duettona vuoroin yksin. Meilahden kirkon hieno akustiikka toisti laulut hienosti kirkkosalin täyttäneelle yleisölle.

Tunnustan suoraan, etten ole aiemmin kuulunut Pepe Willbergin kiihkeimpään ihailijakuntaan, mutta nyt oli pakko minunkin kääntää kelkkani. PW:n muutamissa joululauluissa esittämä äänen ulottuvuus, yllätti minut täysin. Äänen voima, puhdas sointi ja monimuotoisuus sai ansaitsemansa ympäristön kirkkosalissamme.

Vaikka Pepe Willbergin ja Eilamaria Leskisen äänialat eivät täysin kohdanneetkaan, olivat esitykset ja kummankin äänen loistava sointi hienoa kuultavaa. Eilamaria Leskisen sopraano ääni soi upeana myös soolo-osuuksissa. Tasokkaan kvartetin tukemana ja omien soolo-osuuksien myötä, joulukonsertti oli erittäin onnistunut avaus joulutunnelmaan.

Käykää Tekin vielä joulukonserteissa, mikäli joulukiireiltänne ehditte!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti