/>/> VANHUS STADISSA: Vähän Enterin kokemuksia ja Windows 10:ä

perjantai 13. marraskuuta 2015

Vähän Enterin kokemuksia ja Windows 10:ä

Pääsin lopultakin pari kertaa Enter ry:n opastushommiin. Viime kevään jälkeen en ollut tuota ehtinyt tehdäkään. Poissaollessani oli Lasipalatsin opastuspiste muuttanut Kaupunkiverstaan mukana Postitaloon  Kirjasto 10:een. Jos ei tilat olleet Lasipalatsillakaan kaikilta osin kiitettävät, niin Postitalolla istuttiin vieläkin ahtaammin ja suuren hälinän keskellä. Tuo muutto oli poikinut myös uuden opastuspisteen Rikhardinkadun kirjastoon, jonne siirtyi myös osa Lasipalatsin opastajista.

Seniorit olivat kuitenkin löytäneet opastuspisteen Kirjasto 10:ssä. Jo ennen aloitusaikaa alkoi paikalle kertyä väkeä kasseineen ja reppuineen. Kevään jälkeen oli tablettilaitteiden määrä lisääntynyt silmin nähden, jos ei peräti "räjähdysmäisesti". Jo alkuvuodesta huomasin, että tableteille oli monen mielessä muodostunut nimeksi iPad riippumatta laitteen todellisesta nimestä.

Säntäsin muutaman kerran opastamaan iPadin kanssa paikalle tullutta, mutta kun laite oli etsitty kassista esille, paljastuikin Samsungin Android-laite. Olen (muka!) hieman paremmin Sinut iPadin kanssa, enkä tunne niin hyvin Android-laitteiden "anatomiaa". Mutta kun eri käyttöjärjestelmien logiikassa on suurin piirtein samanlainen pohja, niin kyllähän niistä aina jotenkin selvitään.

Toinen silmiinpistävä asia oli Windows 10-läppärit. Microsoft on saanut "pakotettua" ihmiset päivityksiin. Neuvomme Enterissä on ollut, että päivittämistä pitäisi malttaa odottaa vuoden 2016 puolelle. Tuohon mennessä Microsoft olisi ehkä ehtinyt korjata W10:n pahimmat "lastentaudit". Olen huomannut omassa lähipiirissäni ja nyt sitten Enterin opastuksissa, että päivitykset on tehty ja ongelmia on ollut.

Microsoft tekikin tuossa viime päivinä ison päivityksen Windows10:een. No olihan siinäkin pientä ongelmaa tietoturvaosion kanssa. Tein päivitykset itse syyskuussa W10:een ja nyt tuon ison uuden paketin. Onko sitten ongelmia ollut? No olihan niitä silloin syyskuussa, mutta ainoastaan kahden kirjoittimen kanssa, joille ei alussa ollutkaan ajureita W10:ssä. Nekin saatiin aika pian kuntoon päivittämällä netistä printtereille uudet ajurit.

Mutta, niinkuin joskus aiemminkin kirjoitin, käytän itse sitä järjestelmää, joka kulloinkin on ajankohtainen. Lähes kaikki Windowsit olen käynyt läpi ja jokaisen kanssa olen pärjännyt. Olen tavallinen käyttäjä, joka ei isoja koukkuja tarvitse saati edes osaa. "Heavy userit" on sitten erikseen ja heillä tuntuu olevan monen sortin moitetta milloin minkäkin järjestelmän suhteen.

Mutta käyttäkää laitteitanne ja kokeilkaa ja kokeilkaa ja käyttäkää! Ei ne mene rikki eikä helposti sekaisinkaan ellei aivan fakiiritemppuhin lähde mukaan!

PS. Älkää avatko tuntemattomissa viesteissä tulevia liitteitä!!! Niissä piilee pahoja!!!

Tässä vähän huonolaatuinen kuva Windows 10:n sivulta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti