/>/> VANHUS STADISSA: Miten sitä oloa parannetaan?

tiistai 24. marraskuuta 2015

Miten sitä oloa parannetaan?

Kyllä olen hämmentynyt kun en oikein tiedä vastausta! Voiko ihmisellä olla hyvä olo jos on huono olo? Tai onko silloin huono olo jos on muuten hyvä olla? Mikä on oikeastaan hyvä olo ja huono olo? Siinäpä vasta pulma, toteaisi Seikspiere.

Jos ihmistä ahistaa, puhistaa ja muutenkin ähistää, niin ei se olo ole mitenkään mukava. Minusta se on huono olo silloin. Mitä sitä sitten pitäisi tehdä? No ylin terveyshenkilö eli se, jolla on stetsoniskooppi kaulassa, määrää lopettamaan tupakinpolton ja alkomahoolijuomien käytön. Sitten pitää lisäksi vetää pää punaisena ja tukka märkänä pitkin raitteja ja metsäpolkuja. Niin ja harrastaa! Mutta jos ei tykkää tupakasta eikä viinasta, mitä silloin lopetetaan? Ja jos tennarinpohjassa on reikä eikä huvita ostaa uusia? Ja jos harrastaa läppäriä tai iPadia?

Kyllä on vanhusihminen niin yksin pahan ja hyvänkin olonsa kanssa! Sitä vaan olisi oltava ja ähistävä. Mutta kun pitää aina mennä ja tulla ja olla ja tehdä! Mutta jos ei halua tai ei vaan viitsi? Ja miten lasketaan liikkuminen? Jos tulee hiki ns. hyötyliikunnasta eli oikeista hommista, niin parantaako se oloa vai onko ainoa hyväksyttävä liikkumakeino juosta pitkin risukoita? Voiko juosta muuten vaan tai vaikka kävellä, vai pitääkö olla aina sytkytysmittarit ja Sports-trackerit päällä? Lasketaanko semmoinen vasta oikeaksi liikunnaksi? Että kun sen voi mitata.

Mitä liikuntaa se on sitten se kolffi? Eihän siinäkään juosta itseään läkähdyksiin, vaan astellaan ylvään rauhallisesti kärryn edellä pikku keppi toisessa kädessä ja palloja taskut pullollaan. Onko se hyväksyttävää, etenkin jos se stetsoniskooppi-ihminen itse harrastaa sitä? Minä en pidä lajista juuri ollenkaan. Ei tule hiki, ei osu mihinkään, etsit metsässä palloa, olet toisten tiellä, pitää käyttäytyä hyvin, ei saa kirota. Mikä laji se tuommoinen on? Ei siinä olo parane. Etenkään kun ei saa kiihtyä ja kirota!

Pitäisikö alkaa tupakoimaan ja juomaan alkkohoolia, jotta olisi mistä parantaa oloa? Ei lääkintäihminenkään tuntisi turhautumista, kun se voisi sanoa, että minähän sanoin - ne on nuo huonot elämisentavat kun tekee Teitillen tuon huonon olon!

En tykkää! Olosta enkä juuri mistään.

En laita tähän edes kuvaa kun ei huvita taas mikään! Ja on huono olo vaikka pitäisi kaikkien sääntöjen mukaan olla hyvä olo!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti