/>/> VANHUS STADISSA: Onko valojen säädöt kohdallaan?

maanantai 9. marraskuuta 2015

Onko valojen säädöt kohdallaan?

Nyt olen kyllä pettynyt tyystin valojen säätelijään ja salarakentajiin ja ruuhka-autoilijoihin! Onko se enää laitaa, että aamuin illoin rämpätään valojakin ja viattomat ihmiset saavat kärsiä. Tai ainakin melkein.

Olin muina vanhuksina ajellut Vantaalle tarkistuskäynnille ja hyvässä uskossa kuvitellut selviäväni normaaleista toimista auton ratissa ja silleen. Mutta kun kello saapui lähelle 16:n lukemaa, olikin joku rutjake vähentänyt ulkovaloja. Ja lisäksi houkutellut kaikki mahdolliset ajoneuvot liikkeelle pääkaupunkiseudulla ja juuri Vanhalle Lahdentielle.

Olin suorastaan pakotettu ylittämään tuon edellä mainitsemani tien, kun en muuallekaan päässyt. Se ei ole leveä eikä muutenkaan edes mainitsemisen arvoinen, mutta kun ei ollut ulkovaloja ja vastaavasti oli autoja. En pääse ja pääsen yli! Sitä valintaa pelasin vartin verran, kunnes pinna paloi ja ponkaisin ratsuani oikealla jalkaterälläni kiivaasti kannustaen jonon väliin. Puoliväliin risteystä olikin tuon vartin aikana, silmieni hetkeksi välttäen tapahtuneen,  joku ruoja salamana rakentanut liikenteenjakokorokkeen nuolikyltteineen. Ei sitä kyllä äsken ollut! Ei varmaan ollut!

Onneksi omaan herkän silmän naisi... eikun siis vaihtuville tilanteille. Salamannopealla ranneliikkeellä ratista tepaisten väistin eteeni rakennetun tolpan korokkeineen. Matkaseuralaiseni huutaessa ja tuhmilla sanoilla kuljettajaa ohjaten ja opastaen, ohjasin ajoneuvoni liikennevirtaan. Tilanne oli rivakasti ohi eikä väliinjääneet viisikymmentä sydämenlyöntiä tuntuneet missään. No ei tietenkään kun ei niitä ollut!

Mutta olipa tässä kokemuksessa monta ohjetta annettavaksi seuraaviin hallituskriiseihin ja -neuvotteluihin:

- kyllä pitää määrätä, että taivaan isoa valoa poltetaan 24 tuntia vuorokaudessa, paitsi silloin kun olen nukkumassa (tuo valo ei aiheuta budjettiin muutoksia, koska se palaa ilmaiseksi)
- ei rakennella ihmisen huomaamatta ajoesteitä tai liikenteenjakajia keskelle ajoteitä (säästö saattaa olla miljoonaluokkaa valtion menoissa)
- määrätään Vanhaa Lahdentietä ajavat käyttämään bussia, ainakin silloin kun minä olen liikkeellä (tämä sääntö on silkka ympäristöteko, vihreäkin tykkää vaikka on siellä sitiossa, oppo-)
- ja jos hallituksen valvonta noiden osalta jossain kohtaa pettää, niin minua on kuuluvasti informoitava tekstiviestillä tai WhatsAppissa!

Kyllä on taas niin paljon korjattavaa valtion asioissa vaikka sote on muka paketissa! Onneksi ei vanhuksen auton keulassa! Siis sote eikä korjattavaa!



Alla kolme kuvaa vaihteen vuoksi Oulusta
Kuvasta näette, että Oulussa ei hötkyillä ja siellä valot palavat aina!








Toriaitoissa on tarjolla monenmoista herkkua

Ja onhan siellä tietenkin polliisi. Missä lienee pänikkä? Olisko Tuiran aseman tungoksessa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti