Laboratorioihminenkin on istunut taas vuoden kammiossaan ja sekoitellut droppejaan. Siinä on dreenimaljat kuhisseet pöpöelämää kun on testailtu rohtojen purevuutta. Mikroskoopit ovat silmien eritteestä röhnässä kun on silmämuna kiinni linssissä tuijoteltu erilaisten pöpöjen liikkeitä. On arvuuteltu tai yritetty katsoa pöpön selästä mikä kirjain sillä on, että tiedetään antaa oikea aakkosnimi taudille.
Aiemmin on tarjottu A:ta ja B:tä ja muitakin kirjaimia. Se on laboraattorille onni, että vielä löytyy aakkosissa kirjaimia, joita ottaa pöpön nimeksi. Niin siinä tapauksessa, että pöpön selässä ei näy selvästi kirjainta, niinkuin esimerkiksi ristilukilla. Sillä kun on se risti siellä jo valmiina. Se oli eläinoppineella helppoa nimetä tuo hämäränhäkki.
Kun pöpön kirjain on selvitetty, on kokeiltu mikä siihen sitten tepsii. Kun on löydetty oikeaa myrkky, voidaan tunkea sitä ruiskuun ja lähettää spruutat apteekkiin ja terveyskeskukseen. Ja niillä sitten tökitään ketä mihinkin kohtaan nahkaa siinä toivossa, ettei iske tauti.
Minäkin olen ottanut piikin jo monena vuotena. Viime vuonna ei vaan osunut! Iskikin väärä pöpö tai sitten väärä rokotus. He eivät vaan keskustelleet keskenään, joten sairastin lähes uuvuksiin asti toista kuukautta. Siinä meni tehtaallinen nenäliinoja, pakettiautollinen Neosynephrineä, 3 isoa pahvilaatikollista Finrexiniä ja lavallinen erilaisia yskänlääkkeitä.
Yskänlääkityksellä torjuttiin milloin kurkun kutinaa, milloin irroitettiin limaa, milloin vastustettiin hakkaavaa yskää ja milloin liian kuivaa. Kaikista noista lääkkeistä oli saman verran apua eli ei yhtikäs mitään. Mutta kuumaan mustaviinimarjamehuun en ryhtynyt! Niin kipeä en ollut vaikka olinkin kuolemaisillani tuohon pöpötautiin. Sitä en vaan juo! Yäk!
Nyt pitäisi sitten taas ottaa rokotus! Osuukohan se tällä kertaa! Vai tilaanko jo ennakkoon Kaukokiidon tuomaan tuon rohtokuorman? Kyllä taidan taas kuitenkin kokeilla osuisivatko rokotus ja pöpö nyt yksiin!
Syksyisen metsätien kauneutta Ruskeasuolla |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti