/>/> VANHUS STADISSA: Novelli osa 6 - Kukitettu nuohooja

maanantai 12. syyskuuta 2016

Novelli osa 6 - Kukitettu nuohooja

jatkoa edelliseen ...


Komennon kaikuessa vielä makuukamarin hikeä ja intohimoa tihkuvassa ilmassa, nosti sisään tullut kersantti evp. saappaansa lattiasta ylös ja polkaisi matalalla sängyllä olevan nuohoojan selkään nauliten tämän paikalleen. Nuohoojan alla makaava nuohottava ähkäisi äkillisen painonlisäyksen seurauksena. Hän ei kuitenkaan voinut välttää myös lisäpainon aiheuttaman nautinnon värähdystä, sävähdystä, joka kävi läpi kropan. Nuohottavan nautinnon huokaus peittyi kuitenkin nuohoojan kivun älähdykseen.
-          Nyt nuohosit viimeisen kerran tässä talossa! Saatanan häntäheikki! karjaisi kersantti evp. ja tempaisi sängyn vieressä olevan ikkunan kukkalaudalta maljakosta kauniin tekokukkakimpun.
Kimpussa oli kaksi ruusua ja kolme päivänkakkaraa. Kaikki silkkikukkia, jotka maallikon silmissä näyttivät hyvinkin aidoilta. Onerva-rouva oli ostanut kukat viime syksynä kaupungissa käydessään Anttilassa ostamassa uudet tummanharmaat stringit. Ne ja kukat olivat olleet yllättävän edulliset. Muistaakseen hän oli maksanut kaikista yhteensä 15 euroa. Kotiin tultuaan hän oli asetellut kukat kirkonkylän S-Marketista ostamaansa 2 euron maljakkoon. Koska kukkavarret olivat liian pitkät, oli hän taittanut ne kaksinkerroin. Se oli ollut helppo tehtävä koska varsi oli ohutta ja taipuisaa rautalankaa, joka oli päältä muovitettu vihreällä massalla.
Kukkien varret löysivät tiensä syvälle nuohooja Matias Nilssonin anukseen. Nilsson kimposi tikkana pystyyn. Edes painava saapas ei pystynyt estämään tuota ponkaisua. Selässä tuntuva saappaan aiheuttama tuska väistyi nopeasti takapuolessa tykyttävän kivun tieltä. Nuohooja kokosi vaatteensa kainaloon ja hoippuessaan talon ulkoeteistä kohti yritti toisella kädellään haroa kukkia takapuolestaan. Toimenpiteelle ei kuitenkaan taitettujen varsien takia ollut suotu menestymisen edellytyksiä. Hän sai kiskaistua paidan päälleen. Housut ja muut asusteet hän sulloi porraspielessä odottavan Mercurinsa takatuupparilla olevaan nuohoojan kalupakkiin.
Nuohooja Matias Nilsson aloitti tuskaisen matkansa kohti apua taluttaen pyöräänsä. Tuskien yltyessä hän joutui kuitenkin matkaansa vauhdittaakseen nousemaan pian pyöränsä päälle. Matkan kohteena oli hieman yli kilometrin päässä toisella puolella keskustaa sijaitseva terveyskeskus. Alavartalostaan alaston Nilsson polki seisaaltaan ja tuskissaan Mercuriaan kukkapuska takapuolessa heiluen ja kulkuset tankoon napsuen.
-          On näemmä nuohooja Nilsson saanut joltain kukkia! kuului humalaisen äänellä lausuttu toteamus Keno Pubin ikkunapöydästä. Onkohan sillä joku merkkipäivä?

SE OLI SEN PITUINEN SE JA KUKKASET PERÄSSÄ! 

Ps. Laitan mukaan vielä aihetta (tulisijojen nuohousta) koskevasta asetuksesta otteen

Sisäasiainministeriön asetus
nuohouksesta
2 §
Määrävälein nuohottavat tulisijat ja hormit
Käytössä oleva kiinteällä polttoaineella,
useammilla polttoaineilla tai raskasöljyllä
toimiva tulisija hormeineen on nuohottava
vuoden välein. Suuluukuttoman tulisija (avotakka)
tulipesää ei nuohota, ellei siitä
erikseen sovita.
Yksinomaan kevytöljykäyttöinen tulisija
hormeineen on nuohottava vuoden välein.
Tämän momentin mukainen määräväli ei
koske keskuslämmityskattilan tulipesää ja
tulipintoja.
Omaan yksityiseen käyttöön pääasiassa
tarkoitetun vapaa-ajan asunnon ja sen saunan
tulisijat ja hormit on nuohottava kolmen
vuoden välein. Muuhun kuin omaan yksityi-
seen käyttöön tarkoitetun, säännöllisessä
käytössä olevan vapaa-ajan asunnon ja sen
saunan tulisijat ja hormit on nuohottava vuo-
den välein. 
Nuohottu 23.8.2016

2 kommenttia:

  1. Suhteellisen oikeudenmukainen, mutta pelottavan julma loppu. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin! Kyllä kukkapuskan paikka on maljakossa ja terveyskeskukset ovat ilmankin ylityöllistettyjä! Syvä kunnioitukseni terveysalan ammattilaisille kaikissa toimissaan! Ja nuohoojille!

      Poista