/>/> VANHUS STADISSA: Kevät ja WWF Luontolive ovat saapuneet

perjantai 29. huhtikuuta 2022

Kevät ja WWF Luontolive ovat saapuneet

En ole koskaan saanut selville kenen keksintö kevät on, mutta on se melkoisen mukavaa aikaa. Eikä ole kamerakaan mikään huono oivallus. 

Nyt on jälleen WWF:n luontoihmiset kiipeilleet kallioilla ja puissa asentamassa kameroita kansan iloksi. Näinä aikoina tahtoo olla ilonaiheet melkoisen vähissä, mutta luonnon heräämisen seuraaminen antaa valoa elämään. Sekin tuossa on hyvää, ettei tarvitse itse kiipeillä asennushommissa. Meinaa olla tarpeeksi työlästä vaihtaa kotona palovaroittimen paristo tai uusi kattolamppu poksahtaneen tilalle.

Sääksi https://wwf.fi/luontolive/saaksi/

Edellä olevasta osoitteesta löytyy Saimaalta elävää kuvaa ja ääntä sääksen pesältä. Siinä iso, uljas lintu odottelee kumppaniaan pesätarvikkeiden hakureissulta.Tässä osoitteessa kellii lounaissaariston luodolla rantakivillä Itämeren norppia. Näissä kuvissä ei ole ääntä. Tämä meressä elävä norppalaji poikkeaa Saimaan norpasta sosiaalisuutensa osalta. Merinorpat viihtyvät joukossa ja Saimaan norppa on enimmäkseen yksineläjä. Aiemmin on WWF:n (=Maailman Luonnon Säätiö) luontolivessä saanut myös seurata mm. kauriita ja käärmeiden kevättouhuja. Mutta käykää tsekkaamassa muitakin juttuja osoitteessa https://wwf.fi/.

Kevät on hienoa aikaa! Ottakaa näistä aurinkoisista luonnon heräämisistä ja kesän odotuksesta kaikki irti! Liikkukaa ulkona, tarkkailkaa luonto ja katsokaa netistä WWF:n luntoliveä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti