/>/> VANHUS STADISSA: Tuskastuttaako sinua kännykkä, tabletti tai läppäri?

perjantai 29. huhtikuuta 2022

Tuskastuttaako sinua kännykkä, tabletti tai läppäri?

Pirskatti, kun alkoi nuo patoutuneet, päässä pyörivät jutut tunkemaan tänne blogin puolelle! Meni pari vuotta hiljaiselossa, kun ovet olivat sulkeutuneet neniemme edessä (tai jokaisella on yleensä yksi nenä, paitsi eräällä Miettisellä, joka halkaisi nenänsä 70-luvun lopulla kaatuessaan). On hengitetty kuitulappuihin, tilattu sukulaisilta tavaraa oven taakse, katseltu tuttuja ikkunan takaa ja hoippuroitu lenkillä yön pimeinä tunteina vältellessämme kontakteja.

Mutta onhan meillä ollut tuo netti, vai onko? Ja menikö laite vanhaksi ja huonovointiseksi koronarajoitusten aikana kotona näpytellessä? Entä toimiko netti, lensikö bitti? Nyt, kun ovet aukenivat meille kaikille, on sitten marssittu Giga tai muuhun kanttiin uuden ostoksille. Se saattaa nyt olla sormi suussa ja tikkuja kynnen alla pään raapimisesta, kun vehkeet eivät pelaakaan.

Mutta eipä hätiä mitiä! Vielä on Uudellamaalla paikoin Enterin opastajat auttamassa senioreita tietotekniikan ongelmissa. Tosin opastajatkin siirtyvät kesälaitumille ja rantaongelle lähimmän kuukauden kuluessa, mutta Helsingissä ainakin Kampin palvelukeskuksessa opastuksia tehdään kesällä ajanvarauksella. Ohjeet ja ajat löytyvät Enterin nettisivuilta. Ja onhan noita muitakin aktiivisia opastajayhteisöjä eri puolilla Suomea, ainakin Tampereella Mukanetti ja Joensuussa Joen Severi. Kannattaa etsiä oman paikkakunnan tiedotteita ja vaikka pistäytyä kirjastossa kysäisemässä.

Enterin opastuksista löytyy tietoa sivulta https://www.entersenior.fi/opastus/lahiopastus/. Selailkaa Enterin sivuja ja etsikää sieltä lisätietoja. Muistakaa kuitenkin, ettei ole terveellistä istua nenä (kokonainen tai haljennut) kiinni tietolaitteessa, vaan on kuntoiltava myös! Eikä kuntoiluksi lasketa kävelyä sohvan ja jääkaapin välillä.

PS. Anteeksi kaikille, kun heräsin tähän asiaan hieman liian myöhään, vaikka herään yleensä aamuisin aivan liian aikaisin. Mutta laittakaa asia korvan taakse ja käykää sitten syyskaudella opastuksissa ellette nyt ehdi!

Laitekirjoa, jota vartioi tunnistamaton julma olento!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti