/>/> VANHUS STADISSA: Teleoperaattoreiden pitelemättömät tarjoukset

lauantai 23. huhtikuuta 2022

Teleoperaattoreiden pitelemättömät tarjoukset

Se on nettiviidakon valtiaskuntakin herännyt taas uuteen kevääseen! Ei pääse hauras vanhus montaa askelta kauppakeskuksen käytävällä, kun on suunnattoman edullisen kännykkä- tai nettiliittymän kauppamies kupeessa kiinni. 

On tarjolla vain minulle ja ainoastaan tänään loistavan edukas hinta vuodeksi tai parhaimmillaan kahdeksi. Puhe, viesti ja guugle kulkee nopeammin kuin kerkiät ajatella tai näpytellä kipeillä vanhussormilla. Ne alkaa vaan olla vanhuksen kiireet takanapäin. Sitä muistaa enimmäkseen, että muinoin oli kiire pitkäripaiseen, kun liike oli menossa viiden minuutin päästä kiinni. Tai linja-autoon (nykykielellä bussiin), kun se oli jo pysäkillä ottamassa viimeisiä kyytiin ja itse olit sadan metrin päässä pää märkänä kassien kanssa. Mutta kyllä on nykyihmisen pakko olla netissä ajatusta nopeammin. Ei kerkiä sormi lähettää viestiä ennenkuin on jo vastauskin tullut näyttöputkelle. 

Oli kauppamies, tällä kertaa puhelimessa, huomannut, että vanhuksen netti-atk-liittymä-kännykkäsopimuksen kausi on päättymässä jo puolentoista kuukauden kuluttua. Lupaa ummet ja lammet, kun sulla on nyt kuukausihinta suorastaan älyttömän edullinen 17,90€ ja se nousisi sitten 23,90€:oon, kun kustannukset ovat, tiedäthän sinä, nousseet, MUTTA minulla on nyt pistämätön tarjous, eikö me uusita tämä liittymä, niin saat 19,90€ vuodeksi ja sitten se nousee 25,90€:oon, mutta voidaan sitten lähempänä katsoa uusiksi tuo hinta.

Jospa nyt ei vielä katottais, kun pitää lähteä käymään terkkarissa reseptiä uusimassa! Mutta eikö tuota hyvää tarjousta kannattaisi nyt harkita ja lyödä kiinni, kun ei tähän hintaan saa mistään? Ei nyt, soita sitten lähempänä niin katotaan. 

Tuli viikko myöhemmin tarve uusia iPadi ja sen tiimoilta tehdä asiaa tietokonekauppaan. No siinä kaupanteossa ei pitkään nokka tuhissut, kun oli tiedossa mitä haluaa. Myyntihenkilö tiedusteli sitten vielä lopuksi liittymäasiaa. Tunsin kuinka niskavilloissa alkoi kiivaudenkarvat nousemaan ja otsasuoni sykkiä vinhempaa vauhtia. Meinasin jo iskeä sanansäilällä vastineeni aiheeseen. Sanoi vastapeluri, että nyt saisi perin edukkaan kahden vuoden liittymän vain 14,90€:n kuukausitaksalla. Kysyin, kuppaatko sinä haurasta vanhusta? Vastasi, en kuppaa, vaan tämä tarjous on tosi. Tehtiin sopimus ja kävelin onnellisena liikkeestä ostoskeskuksen käytävälle taskussa luottokortin kokoinen SIMmi-lappu, josta saa taitella tarvittavan kokoisen nettilapun koneen sisään.

Siinä samassa iski käytävällä puhujapönttöä muistuttavan telineen takaa toisen firman kauppamies. Onko nuo nettiasiat kunnossa, olis loistava tarjous? Vain tänään olisi tarjolla 24,90€ hintaan nopea yhteys laitteseen kuin laitteeseen. Tarjous on vuodeksi ja sitten nousee 29,90€:oon, mutta senhän voi sitten katsoa uudelleen. Vastailin harvakseen, samalla kun yritin repiä itseäni irti tilanteesta, ja kerroin, ettei nyt ole juuri tarvetta, kun entinen sopimus on vielä voimassa, ollut vasta 8 minuuttia ja sitä on vielä jäljellä melkein kaksi vuotta, josta on kulunut tuo 8 minuuttia. Myyntitykki kysäisi hintaa. Kerroin keksityllä taksalla sen olevan jotain 12,90€. Kaivoi kiivaasti laskimen esille ja alkoi naama punaisena näpytellä. Lupasi minulle uuden tarjouksen 19,90€, jos en kerro kenellekään. Lähdin pois.

Pari päivää myöhemmin putkahti kännykän viesteihin tarjous, 5€/kk vuodeksi. Poistin viestin ja jatkoin iPadin näpelöimistä. Olin tyytyväinen nettiini ja nopeuteen. Vaikka liittymän nopeus nousi 100:sta 150:een, en huomannut eroa, kun vanha silmä kerkiää katsoa vain tasaisella vauhdilla ja taju ei muutenkaan meinaa pysyä vauhdissa mukana. 

Älkää uskoko seireenien houkutuksiin ensi kuulemalta! Kyselkää, vertailkaa ja tutkikaa oman operaattorinne mahdolliset taksat. Se on villi viidakko tämä nettikauppiaitten maailma!

Netti jauhaa hämärässä hinnasta viis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti