/>/> VANHUS STADISSA: Uutiset ja happolääkitys

sunnuntai 19. kesäkuuta 2022

Uutiset ja happolääkitys

Aloitan heti sillä närästävällä valitusasialla. Miksi sunnuntaina ei tule aamu-uutisia klo 7 ja/tai klo 8? Kuka sensuroi tietoa, joka on hauraalle vanhukselle ensiarvoisen tärkeää?

Sitä kun on tottunut aamuisin asettumaan kahvikupin kanssa telkkarin ääreen ja odottamaan tärkeää tietoa Suomen ja maailman polttavista asioista. Ei sillä ole väliä, vaikka uutiset ovat samat kuin eilen, toissapäivänä ja sitä edellisinä päivinä. Sitä vaan kaipaa tuota tietoa, joka tulee arkisin aamun jälkeen kaikilta kanavilta jokainen lähetyskerta täsmälleen samanlaisena. 

Vanhuksen elämään uutisissa antaa jännitystä se, että miten vatsahaava jaksaa sen pakollisen kahvikupin takia ja luoja varjele, josko vaikka jostain ilmestyy uusi uutinen. Kyllä on Gavisconille, Rennielle ja muille happolääkkeille tarvetta. Omalta osaltani olen pitänyt tuon happolääketeollisuuden kannattavana jo vuosikymmenten ajan - ja apteekkien. On sitä joutunut ihminen kantamaan talouselämän alttarille paljon markkoja ja sittemmin euroja noitten närästysten ansiosta. Eipä ole tuotannon tai myynnin edistämispalkintoja näkynyt - saati kutsua Linnanjuhliin!

Mutta uutisia kaipaan tänäkin sunnuntaina heti aamutuimaan. Alkaa olla tuttuja nuo savannien eläinten touhut ja lintujen lisääntyminen krokotiilien keskellä. Hylkeet ja valaatkin on nähty uimassa monta kertaa. En ole jäänyt paitsi myöskään viidakon eläinten lisääntymisriiteistä. Tuntuvat joiltain osin muistuttavan ihmisten toimintaa tuossa asiassa. Luonto on hieno, mutta ei meinaa jaksaa noita dokumenttien uusintoja suunnattoman uutisjanon keskellä.

Sitten toinen juttu! Mikä siinä on, että uutisten kuuluu aina olla ikäviä? Eikö voitaisi maailmassa sopia, että ei tehdä ikäviä asioita vaan keskitytään pelkkiin mukaviin juttuihin. Yhdellä kanavallahan on ne kevennykset uutisten lopussa, otettaisiin niistä mallia ja tehtäisiin koko lähetys keveistä uutisista ja Hauskoista kotivideoista. Kyllä ottaisi maailman rettelöjohtajia pattiin, kun kukaan ei olisi kiinnostunut heidän pullisteluistaan. 

Voisiko Finlands Rundradio, Yleinen, Mainostelevisiointi, Ruutuneliö ja mitä niitä kaikkia onkaan, ottaa ehdotukseni mukaansa sinne Euroopan Unionin EBU-Hepun kokoukseen ja päättää siellä suunnan muuttamisesta! Kyllä sitten rettelöransuja ottaisi pattiin, kun ei saisi näkyvyyttä muuta kuin mokailemalla kotona kotieläinten tai perheen keskuudessa.

Päätän tämän lähetyksen tähän ja toivotan kaikille mukavaa viikkoa!

Nyt olisi ollut tarjolla karhuja ja biisoneita. En avannut!4 kommenttia:

 1. Jälleen hymy karehtii kasvoillani, saat aiheesta kuin aiheesta kiinnostavaa tekstiä : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä lähde tuolle linjalle! Saatan vielä ylpistyä ja sitten se on vasta ikävää, kun tämmöisellä hauraalla vanhuksella menee hattuun! 😇 Kiitos kuitenkin rutkasti! 😊

   Poista
  2. Hauska teksti! Samaa mieltä, lisää uutisantia, ja myös niitä Mika Tommolan loistavia kevennyksiä!

   Poista
 2. Tommola on mainio ja Youtuben kaikki eläinvideot. Noita molempia kun saisi lisää!

  VastaaPoista