/>/> VANHUS STADISSA: Onko nyt kesä vai eikö ole?

sunnuntai 5. kesäkuuta 2022

Onko nyt kesä vai eikö ole?

Kaikkien sääntöjen mukaan nyt on kesä, päivämäärä täsmää ja kelitkin täsmäävät! On se oikea kesä, kun koululaiset juhlivat kouluvuoden päättymistä, ulkona on +12C ja vettä sataa. Voisivatko merkit olla enää selvemmät!

Sateisen illan maisemaa Saimaalla

Muun sanomisen puutteessa ajattelin valokuvata mökkipihalla kukkien tilannetta tänään 4.6.2022. Osa kukista oli jo rohkaistunut kukkimaan, osan empiessä vielä. Ymmärrän kyllä heidän tilanteensa, sillä kylmää, tuulista ja sateista on ollut. Lumetkin sulivat piha-alueelta vasta noin kuukausi sitten. Kuka sitä noilla spekseillä olisi ehtinyt tai uskaltanut tunkea kauneuttaan näkyviin! 

Mutta kyllä kesäpihan ja luonnon kukat ovat kauniita. Minusta ei ole kuitenkaan oikein niille nimiä antamaan, vaan jo lapsuudestani asti ovat kukat olleet mielestäni pääosin horsmia tai voikukkia. Uskotteko, että noilla eväillä sain kuitenkin 60-luvun loppupuolella keräämästäni koulukasviosta 10+? Osasin kaikkien kasvien nimet suomeksi ja latinaksi sekä ne kaikki muuta tentatut tiedot. Niinpä, en usko sitä oikein itsekään! Kasviosta on vielä muutamia kymmeniä tauluja tallellakin kellarikomerossamme.

No sitten kukkakuviin. Nimeän ne, joista minulla on aavistus tai saan nimen kysymällä lähipiiriltäni tai etsimällä netistä. Kotihengettäreltä en uskalla kysyä, kun samalla paljastaisin olemattomat kasvitieteelliset tietoni. Osalle muuten löysin nine ottamalla kukasta valokuvan ja liittämällä sen Googlen ylärivin kirjoitusalueelle. Kannattaa kokeilla!

Alppiruusu vasta aloittelee

Mustikat ovat kukassa, kunhan ei halla veisi.

Liekö jasmiinipensas vai mikä?

Sammalleimu kukkii porukalla

Vuorenkilvellä on hulppea kukka

Ahomansikan kukat odottelevat puhkeamistaan

Pikkuorvokit ovat vauhdissa

ja aika kauniita.

Yksinäinen narsissi etsii kaveria

Omenoita tiedossa kesemmällä

Helmililja on kaunis kasvi

Nyt kunhan kelit hieman lämpenevät, niin luonto herää vauhdilla. Liikkukaa luonnossa ja katselkaa ympärillenne. Yllätytte jälleen kerran kauneudesta, väreistä ja maisemista!

Hyvää alkavaa kesää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti