/>/> VANHUS STADISSA: Kesänavaus Savonlinnassa

torstai 16. kesäkuuta 2022

Kesänavaus Savonlinnassa

 Kun ei tämä kirjoittaminen tunnu sujuvan oikein mitenkään, ajattelin näyttää teille autovoittoisia kuvia 10.-12.6.2022 vietetystä Savonlinnan kesänavauksesta. Tekstit ovat vähäisiä kommentteja, mutta valokuvia on senkin edestä.


Torilla oli sutinaa!

Ei ollut hiljaista torin lähellä olleissa olutpaikoissakaan

Veneilijätkin olivat vesillä kauniina kesäpäivänä

Autonäyttely oli järjestetty Olavinkadulle, joka on Savonlinnan pääkatu
Arvatkaapa mikä automerkki oli unelmissani 60-luvulla?Ja sama sähköisenä.

Tosin unelmien automerkki unohtui Teslan tulon myötä.

Tämmöisillä kuplilla ajelin 60- ja 70-luvuillaKotona oli ensimmäinen merkki 50-luvulla Mosse, kun muita ei ollut tarjolla.
Meidän Mosse oli puna-valkoinen.

Mossen jälkeen ajeltiin Renault Dauphinella.

Näytillä Savonlinnassa oli myös itse rakennettuja autoja.


Seuraavissa kuvissa esiintyy monelle 60- ja 70-luvulta tuttuja autoja.  Ja viimeisinä kuvina muutamia todellisia herkkuyksilöitä!
Itä-Suomessa ja erityisesti Savonlinnan seudulla on runsaasti vanhojen autojen harrastajia. Se näkyy runsaasti erilaisia ja eri tavoin kunnostettuja autoja käsittävissä näyttelyissä ja kokoontumisajoissa.

Olihan tuolla torin läheisyydessä muutakin kuin autoja. Paikallinen panimo, jonka Otan-olut on saanut runsaasti julkisuutta maailmalla, oli pystyttänyt ison juhlateltan. Teltassa esiintyi kesänavajaisten aikaan runsaasti suomalaisia huippuartisteja. Torilla oli runsaasti myyntikojuja ja mm. huutokauppa.

Väkeä oli runsaasti liikkeellä, mutta ei aivan ennen koronaa liikkuneita määriä. Eli nyt oon kesä avattu ja aletaan vaan nauttia siitä!

Hyvää kesää ja turvallista juhannusta kaikille!

2 kommenttia:

 1. Sama täällä, ei nappaa kirjoittaminen enää kuin ennen. Hieno ajatus sinulla tehdä kuvapostaus, vanhat autot ovat kiinnostavia. Iästä riippuen meillä kaikilla on niistä muistikuvia, kenellä minkäkinlaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura kommentistasi! Vaikka maailma on aiheita tulvillaan, ei meinaa kynä kulkea. Välillä suorastaan tuskastuttaa.
   Aurinkoista juhannusta!
   T. Vanhus Stadissa

   Poista