/>/> VANHUS STADISSA: Se oli ihminen tavaran perässä ruuhkalle asti!

tiistai 31. joulukuuta 2013

Se oli ihminen tavaran perässä ruuhkalle asti!

Annoin eilen itselleni luvan pyöräillä aurinpaisteessa ja +6 C-asteen lämmössä Helsingin keskustaan. En ollut kylillä yksin. Kadut, jalkakäytävät ja kaupat oli valloittanut runsas määrä ihmiskuntaa. Porukka tuntui koostuvan kotimaisista ja itäisen rajamme takaisista kansalaisista. Keskustan kaduilla ja kaupoissa riitti ruuhkaa kuin Kaukoidän suurissa keskuksissa.

Vajaan kahden metrin korkeudelle kadunpinnasta katukuilun ilmatilassa oli enemmän ihmislihaa kuin ilmaa. Siinä sai hentoinen vanhus puikkelehtia kieli keskellä suuta ja kädet reppua puristaen rystyset valkoisina. Piti pelätä kaikkea mahdollista, joista lehdet päivittäin valittaa ja varoittaa. Tosin vain aamulehdet koska iltapäivä- ja viikkolehdissä kirjoitetaan enimmäkseen seksistä ja parisuhteesta. No ei nekään huonoja aiheita ole, mutta kun en enää oikein muista mihin niitä käytetään. Hämärästi mielessä pyörii, että ensimmäinen oli jotain hikistä kuntoiluun liittyvää ja jälkimmäinen oli mielentila, joka viittasi nöyryyteen ja tottelevaisuuteen.

Mutta siis väkeä oli ja paljon puhuivat kielillä. Ja aivan eri tavalla kuin lahkolaisten kokouksissa isoissa teltoissa. Nämä puhuivat enimmäkseen itäkieltä, jossa kirjaimet ovat hullunnäköisiä ja sanotaan kuitenkin suomalaisella tavalla ulkonäöstä huolimatta. Niin kuin se PECTOPAH, joka sanotaan RESTAURAN. Tuota kun minä en mitenkään saa ymmärrykseeni!

Mutta hyvänä se on nähtävä kun tuo paljo väki tuo säpinää meikäläisiin kauppoihin ja tarpeellista valuuttaa Suomeen ja Helsinkiin. Kaupungilla oli vielä jonkin verran joulunaikaisia kojuja ja tietenkin kaikki jouluvalot paikoillaan. Mutta on se vaan näillä keleillä hankala etsiä tunnelmaa niin Joulupukin kuin Pakkasukonkin. Ei siinä reki luista kummallakaan sulalla asfaltilla! Täytyy vaan toivoa, että juhlamieltä riittää joka lähtöön mutta kohtuullisessa määrin.

Tänään kuulemma vaihdetaan illemmalla taas vuoden numeroakin! Juuri kun olin oppinut tämän nykyisen! Pitänee laittaa uusi muistilapulle tai käsivarteen ylös!

KAIKILLE HYVÄÄ, ONNELLISTA JA PAREMPAA UUTTA VUOTTA, VUOTTA 2014!!!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti