/>/> VANHUS STADISSA: Gummin tussahdus

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Gummin tussahdus

Se pukkasi harmia tuossa yksi viikonloppu! Innoissani matkalla Messukeskukseen ELMA-messuille tunsin kuinka polkupyörässäni etukumi alkoi osoittaa närkästymisen merkkejä. Arvaan kumin tunnon, sillä paljon kehumani Helsingin pyörätiet ja erityisesti niiden reunakivet olivat antaneet sille kohtuuttoman kovia pusuja. Kivi, kumi ja kova vanne ovat kaikki toisiinsa koskettaessaan huolestuttava yhdistelmä.

Havaitessani ilman pyörän alareunassa huolestuttavasti vähentyneen siirsin herkkupers… eikun isoa takapuoltani kohti pyörän peräosaa keventääkseni etupyörän rasitusta. Takapainotekniikka auttoi sen verran, että pääsin hiki otsaltani valuen Messukeskuksen pyörätelineelle. Otin pumpun esiin ja rivakoin ottein painalsin ilmaa venttiiliin, mutta ..! Pumpun kärki , joka asetetaan venttiiliin, katkesi rasahtaen. Eikä pumppu ollut vielä edes 30:a vuotta vanhempi. Tekniikanmiehenä sain kuitenkin pumpattua hieman ilmaa renkaaseen. Jätin pyörän telineeseen pohtimaan tilannetta ja sitä kuinka hoitaisi minut kotiin.

Palattuani poikkeuksellisen monipuolisesta messutapahtumasta havaitsin ilman siirtyneen kokonaan renkaan yläosaan alaosan levätessä vanne asfalttia vasten. Hieman kiihtyneellä tempolla sain tahkottua siihen kuitenkin ilmaa sen verran, että pääsin matkaan keskuspuiston läpi kohti Ruskeasuota. Pari kertaa matkalla jouduin polvistumaan pyörän vierelle. Ei, ei rukoil … vaan pumpaamaan lisää ilmaa. Ja kotiin pääsin kohtalaisen kivasti. Toki loppumatkalla piti taas käyttää vahvaa takapainotekniikkaa.

Pari päivää myöhemmin tein autolla matkan Kannelmäen Prismaan, josta ostin kaikki sisä- ja päällykumit eteen ja taakse. Suorastaan käden käänteessä oli renkaat vaihdettu. Käsien ja vaatteiden peseminenkään ei vienyt montaa tuntia. Ja vaihteet sain vuorokaudessa lähes toimimaan. Nääs kun nekin muuttivat säätöjään kun takarengas piti irrottaa. Tällä hetkellä vaihteista toimivat jo vaihteet 2,3 ja 5. Molemmista päistä ja vähän keskeltä vielä puuttuu momenttia, mutta kyllähän minä ne tekniikan ihmevaarina vielä löydän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti