/>/> VANHUS STADISSA: Housut puhki ja osaappa sitten ostaa uudet!

lauantai 21. joulukuuta 2013

Housut puhki ja osaappa sitten ostaa uudet!

Kyllä ei ole hyvä olla kun meni ostaminen hankalaksi! Nimittäin vasta vajaat neljäkymmentä vuotta uusien verryttelypuvun housujen polvi meni puhki. Ja niin kun minä olen niitä sievästi pitänyt. Ei kestä enää vaatteet edes kevyttä käyttöä! Toista se oli ennen kun housut kesti isoisältä pojalle ja niistä tehtiin vielä pienet housut pojanpojallekin. Jos oli pojantyttö niin sitten ei tehty. Sitten tehtiin matonkuteita ja matto kesti ainakin viisikymmentää vuotta. Vasta sitten myytiin kirpputorilla melkein uutena.

Mutta nyt meni melkein uudet housut rikki ja tulikin hankintaongelma. Mistä uudet? Ennen oli hyvä kun meni kylällä naapuriin Kerttulan kauppaan tai sitten osuuskaupan myymälään. Aina löytyi eikä tarvinnut pitkään valita kun oli vain yhtä lajia tarjolla. Hyvää, joka oli sinistä. Ja kahta kokoa isoa ja vielä isompaa. Ja kauppias rahasti tiskin yli. Eikä kysellyt korttia. Ainoat kortit oli siihen aikaan naapurin Aten loppuunpelatut pelikortit, jotka se oli tuonut sodasta. Ja niitä ei kysellyt kuin kirkonkylän Tahvetti, joka kävi häviämässä kerran kuussa Atelle tienestinsä.

Yhtenä iltana uutisten jälkeen iski silmään mainos kun mies huuti vaimon vaatekomerossa kun vaimolle tuli taas uusi paketti vaatteita postissa. Se oli Tsla…, Stala… eikun Salandon mies. Oli huomannut, että vaimo oli oppinut netistä ostamaan vaatetavaraa. Onkin vaarallinen taito! Mutta kun meikäläisen pitäisi ostaa ne housut niin pani miettimään, että mennäkö Sitimarkettiin, Prismaan, Interporttiin, sinne juoksuratakauppaan Stationiin vai hakeako jostain samanlainen kauppa kuin Kerttulan Einolla oli? Vai ottaako yhteyttä sinne huutavan ukon kauppaan, Salantoon. Voipi olla vaikia homma!

Sekin olis pitänyt tietää, että mitä kokoa housun tulee olla! Kun juuri parikymmentä vuotta siten putosi kokolappu housusta pulsaattorikoneeseen. Ja väriäkin kysyvät. Kyllä ei meikäläinen ala kaupassa sovittelemaan mitään! Ne kun ennen oli melkein yhden koon housuja kun Lahden Luhdassa tytöt väänsivät kaavoista housut kokoon. Otti vaan kaupassa päällimmäiset ja maksoi pois. Nyt ne pipertää joku Taimaan tai Kiinan elävä, joka ei tunne meikäläisen muotoja ollenkaan hyvin.

Kyllä ei osaa vanha mies enää ostaa edes housuja itte! Kyrsii niin, että lahkeet lepattaa!!!

12 kommenttia:

  1. Hahaa, kyllä naurattaa!

    VastaaPoista
  2. Voi että, tuo on kurjaa jos lempihousut kuluvat puhki! Ehkä niille voisi tehdä jonkinlaiset korjausompelun? Minullakin on housuja, joille se pitäisi tehdä. En viitsisi heittää niitä poiskaan, ovat niin hyviä. https://www.korjausompelimojoensuu.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se koettelee välillä ihmislasta, kun housutkin kuluvat puhki vauhdissa! Onneksi nuo saatiin ompelimon suosiollisella avulla taas menokuntoon. Kiitos kovasti kommentistasi ja aurinkoista kevään odotusta!

      Poista
  3. Terveiset Kerttulan kaupan ex-asiakkaalta. 5 -vuotiaana äidin kirjoittaman ostoslistan ja kassin kanssa kävin ostoksilla. Sanaakaan en sanonut, ujo kun olin. Täyttivät minun kassini ja touhukkaana kotiin kipitin. Oi aikoja! Kun verkkarit kesti ja palvelu pelitti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummon kanssa käytiin Kerttulassa kaupassa ja sain joskus palkkioksi tikkunekun. Oli ne toisenlaisia aikoja kauppa-asioinninkin osalta. Mukavia aikoja! Kiitos, kun kommentoit!

      Poista
  4. Kerttulan Einon kaupassa oon minäki pikkutyttönä asioinu. Ansamaan vaatetusliikekin oli ailoinaan,- lieneekö siitäkään muuta jäljellä kuin muistot...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole enää Ansamaan Patenkaan liikettä olemassa. Sieltä löytyi aikoinaan kaikki vaatteet, mitä ihminen tarvitsi. Niin se maailma muuttuu! 😞

      Poista
  5. Kenkiä tosin myi Heinisen kauppa.Hienoja olivat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota Heinisen kauppaa en nyt muistakaan! Missä kohti se oli?

      Poista
    2. Missähän päin Ruukkia Heinisen kauppa sijaitsi? Jos lähdetään Pehkolankylästä Ruukin keskustaan, niin: POK, OOK, Heikkilän kauppa, Mannerin kauppa, Nissilän kauppa, Viljan liha- ja leikkeleliike, Ruukin Talouskauppa, Ansamaan vaatetusliike, Kainulaisen sekatavarakauppa/leipomo, Kerttulan Itsepalvelu, POK, Penttilän kauppa, OOK.

      Poista
    3. Kiitos luettelosta! Huomaan, että olen unohtanut melkoisen osan noista liikkeistä. Osa on hyvinkin tuttua.

      Poista
  6. Moro serkkuni! Kyllä muistan Kerttulan Itsepalvelukaupan, mutta ainoastaan OKA-kahvista.

    VastaaPoista