/>/> VANHUS STADISSA: Kuka meillä sähkön kuljettaa?

perjantai 13. joulukuuta 2013

Kuka meillä sähkön kuljettaa?

Kyllä ei ole mukava kun Vorttumi möi sähkölangat ulkomaan eläville! Juuri kun Seija-myrsky puhkuu puita langoille niin tuntuupi hankalalta, että ulkomaa omistaisi nuo langat. Ja jos meidänkin mökin langat kuuluu Järvi-Suomen Energialle niin mistä tietää ettei jossain pylväsvälissä olekin ulkomaalaisen johtoa? Ja mitä sitten jos ulkomaan herralle iskee rahanhimo ja se haluaa isomman hinnan johdon käytöstä niin poksahtaako tuolla pylväsvälillä meidän sähköön lisähintaa? Ja pystyykö Suur-Savon Sähkön tirehtööri Rinnan Perttu vaikuttamaan siihen, etteivät tule heidän reviireillen ja mitä pystyypi tekemään ylipormestari Pajusen Jussi pitääkseen ulkomaan miehet pois Helsingin langoilta?

Kyllä ei ymmärrä yksinkertainen ihminen television käyntiin napsauttaessaan, että kenen langoilta kuva tulee! Se on hankala tilanne jos Seijan tai jonkun muun myrskyäjän riehuessa pitää soittaa Australiaan asti puuta langalta kaatamaan. Jos siellä on vaikka lampaankeritsemiskausi meneillään tai pitää ajaa kenguruita pois ryytimaalta. Saattaapi mennä jokunen tunti ennen kuin ehtii moottorisahoineen apuun. Ja onhan siellä sopassa kanadalaisetkin. Ei sieltä paljoa nopeammin apua saa! Sielläkin voipi olla menossa jääkiekon huippupelit vaikka Edmontonissa niin kuka metsuri sitä kesken pelin lähtee kauas Suomeen puita raivaamaan. Eikä sitä metsuria paljon kiinnosta KalPan tai Ässien ottelut vaikka saisi vapaalipunkin matsiin urakan päätteeksi. Kyllä se pitää olla vähintään Oilersin pelaamassa kaukalossa ja parasta olisi jos vaikka Anaheimin Ankat ja Teemu olisivat Kanadan kiertueella.

Kun sähkölangan omistaja aikoo perustaa toimiston Hollantiin niin vetääköhän se langan sitä kautta, että saa sammutusnappulan toimistolle. Jos vaikka suomalainen kimpaantuu sähkölankayhtiöön eikä maksa laskuaan, voi yhtiön toimistovirkahenkilö panna napista sähkökulun poikki. Siinä istuu sitten suomalainen pimeässä, syö kylmää kaurapuuroa ja tuijottaa mustana möllöttävää televisioruutua. Eikä pysty keittämään edes sitä päivän kahdeksatta kahvikupillistaan. On siinä murhetta kerrakseen ulkomaan elävien sähkölankojen kanssa! Jos se vaikka suuttuu koko Suomeen! Ei seuraa siitä hyvää, eikä ole hyvä juttu silloin ollenkaan!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti