/>/> VANHUS STADISSA: Televisio-ohjelmia riittää monelle silmälle!

maanantai 30. joulukuuta 2013

Televisio-ohjelmia riittää monelle silmälle!

Se on tehty ihmisen elämä nykyään vaikeaksi ja vaatii uudenlaista tapaa seurata maailmaa! Ei ole helppoa kun ei ehdi katsoa kaikkia äärimmäisen tärkeitä televisio-ohjelmia. Kun on tulleet takaisin kaikki JR:t ja muut ja Emmentaalerit ja Salaiset eläimet ja nekin senkun vaan jaksaa seikkailla. Ja poliisit ajaa ylinopeutta kaduilla vaikka missä päin maailmaa eri sarjoissa. On naispäälliköitä, on epärehellisiä poliiseja ja vaikka mitä ja kaikilla on kiire jonnekin. Ja taas on kohta parin kuukauden ajan kaikilla mainostauoilla näytetty maistiaispaloja tammikuussa alkavista jännittävistä, romanttisista, kiehtovista, koukuttavista ja vaikka jos mistä ohjelmista.

Mitä tekee vanha ihminen kun ei ole kuin kaksi raihnaista silmää, naarmuiset silmälasit, joista on vielä sanka vääntynyt ja nokkatyynyt syö nokanvartta vereslihalle, kaihi kaihertaa, silmiä kuivaa tai ne valuvat vettä, ei sillain liikutettua vettä vaan perusvettä ja lisäksi tuoli on epämukava ja liian kaukana telkkarista, kahvitaukoihin on aikaa liian vähän, jalkoja palelee ja on muutenkin vähän hankala olo? Ja jääkaapin ovikin narisee!

Minä vaan kysyn, että miten siinä enää ehtii katsoa entisiä ja uusia sarjoja vaikka kahta telkkaria tuijotetaan ja samalla 3 digiboxia jauhaa kannet kuumina 24 tuntia vuorokaudessa ohjelmia talteen? Jos sattuu, että jollain tärkeällä kanavalla on lähetyshäiriö tai lakko tai jokin muu, niin ei 8-kertaisella nopeudella ehdi tunnissa montaa kuvaa katsoa digiboxista. Ainoa mahdollisuus katsella nauhoituksia on joskus puolenyön jälkeen ja silloinkin täysillä nopeuksilla. Siinä ehtii hyvällä tuurilla, jos siis ei tarvitse käydä montaa kertaa vessassa, katsoa viisitoista täyspitkää elokuvaa ja kolmattakymmentä tunnin sarjapätkää ennen aamu-uutisia ja uutta katselupäivää. Nopea pitää olla, että pysyy silloin juonessa mukana! Kyllä käy sormi ja kapula kuumana tuommoisessa tilanteessa! Kyllä kyrsii taas tuokin ettei ehdi!

Olisi edes tv-väki useammin lakossa tai lähettimet rikki niin saisi katsottua vanhoja tallennuksia pois ja uutta tilaa boxeihin eikä tarvitsisi lähteä Giganttiin ostamaan paria uutta boxia! Tai sitten on ostettava vuodenvaihteen tarjouksista muutama televisio ja niitä kun katsoo rinnakkain, niin pysyisi ainakin niskat kunnossa.

Oli se ennen helppoa kun ei näkynyt kuin yksi mustavalkoinen Yleisradion tv-lähetys kotona pohjoisessa! Etelässä saivat tapella kahden kanavan välillä kun niillä oli myös se Tesvisio. Toki olihan meilläkin kauniina päivinä joskus mahdollista katsella toista kanavaa, lumisadetta Pohjanlahden takaa vauraasta Ruotsista! Eli on sitä nähty vaikka mitä! Nuorena! Luntakin tai ainakin lumisadetta telkkarista! Mustana! Ja valkoisena!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti