/>/> VANHUS STADISSA: Ramppikuumetta laivalla ja kiviä pohjassa!

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Ramppikuumetta laivalla ja kiviä pohjassa!

Onko se naapurimaan hitsari tehnyt huonoa työtä? Se oli pitkästä aikaa, onneksi pitkästä aikaa, taas Tallinnan laivan ramppi heikkona. Tuli autoa ja vieläpä isoa autoa alakertaan oikein ryminällä. Vanhan kansan sananlaskuhan sanoo, että on se helppo olla maalla viisas kun merellä onpi hätä. Nyt vaan onneksi oli hätä maalla, jossa voipi olla nytkin melkoisen viisas ja apu oli lähellä. Tällä kertaa ei tarvinnut hakea apua myrskyävällä merellä kun vielä Seija-myrskykin oli liikenteessä.

Kyllä olisi pitänyt laivamiehen pitää säännöllisiä tarkastuksia rampin kiinnityskorvakoille ja huolella laittaa kiinni ne! Ei kestä monia kertoja sattua isoja havereita! Tuleepi isoja laskuja, ongelmia ja pahimmassa tapauksissa ihmisvahinkoja. Se ei ole hyvä juttu ollenkaan! Nyt joutuupi moni laivantarvitsija tekemään muita ratkaisuja. Ei pääse matkailija parkettia hiihtämään, nojaamaan vieraaseen olkapäähän, liian usealle paukulle laivabaariin, raahaamaan isoja määriä alkomahoolia eteläisestä naapurista kovaan tarpeeseen kotimaahan tai muutenkaan matkailemaan meiltä sinne ja takaisin.

Juuri kun rekat on saatu rikotulta rampilta maihin niin rysäyttääpi Viikinki lautalla Oolannin karille ja sammuttaa sähköt paatista. No kukahan tuostakin on sitten vastuussa? Kyllä ei ollut taas kipparilla ruori hallussa vai olikohan perin itse poikennut salonkiin päivätansseihin? Jos olis ollut myrskyä liikkeellä olisi tuonkin jotenkin ymmärtänyt, mutta mahtoiko puhuri olla tuolla suunnallakaan. Sehän oli meidän mökillä toisella puolella Suomea puhkumassa laituria rannalle. Ei nyt mene missään vesillä hyvin!

Kyllä ei ole hitsari eikä laivamies ajatellut mitä kaikkea murheita aiheutti huonolla työnjäljellä tai ajamalla kiveen! Ja vielä joulun alla kun kaikilla pitäisi olla hyvä mieli ja toimivat pelti! Se kyrsii kovasti nyt muitakin kuin minua! Minua kyrsii kavereitten puolesta kun itse en ollut ajatellut matkustaa laivalla kuitenkaan! Mutta mikä parasta molemmissa paattijutuissa oli niin ei ihmisille käynyt kaikkein pahimmalla tavalla! Se oli äärimmäisen hyvä se!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti