/>/> VANHUS STADISSA: Se on säänhaltijan puuhat sekaisin!

maanantai 9. joulukuuta 2013

Se on säänhaltijan puuhat sekaisin!

On se vanha ihminen taas aivan ihmeissään! Onhan sitä jo tottunut tähän ikään ottamaan vastaan kaiken mitä annetaan jos jostain päin ylipäätään annetaan, mutta nyt kun ei aina edes tiedä mitä sieltä tuli. Ja harvemmin on kovin mukavaa tavaraa ilmassa. Ja muuttaa vielä kesken kaiken. Kävellä raahusta siinä sitten töpöaskelin kun ensin tulee lunta ja hetken päästä räntää.

Se on kun Ukko ylijumala vetelee säänsäätökammesta ihan sekalaisella lokiikalla. Olisikohan siellä yläkerran perhepiirissä jonkinlaista kinantynkää kun mieli ei itse Ukolla pysty päättämään mistä kammesta nykäistä. Saattaapi olla, että Ukko on käväissyt muitten jumalien kanssa Taivaan pupissa olvia nauttimassa ja siitä on tullut sanomista. Siinä vaiheessa on melkoinen mahdollisuus joutua kotona naispuolen sättimäksi ja se ei ole kovinkaan nautittava kohtalo kun silloin sitä mieluummin iskisi vaikka vasaralla sormeen. Sekään ei käy niin kipeää kun se mamman pitämä henkeä nostattamaan tarkoitettu puhe. Etenkin jos ohimoon koskeepi jo ennestään ja ei siinä silloin kipu sormessa paljon lisää tekisi.

Tässä on Vanha Stadin mies tyystin ihmeissään kun ei osaa valita vaatetta ulkorientoihin. Ukko kun tempoo kampiaan ei tiedä sataako vettä, lunta, räntää, rakeita, lokin kakkaa vai pikkukiviä vai sataako ollenkaan vai lykkiikö auringonpaistetta silmät kipeäksi asti. Siinä sitä saa useinmiten ontua raitiovaunupysäkille mantteli märkänä ja sitten haista villakoiralle Sokoksen kahvilassa. Ei ole mukava kun pystynenänaiset tuijottaa kuin olisin laskenut alle ja tunkeutunut vilpillisin mielin ylihintaista kahvikuppia ryystämään. Vedä siinä lämpöä huulien kautta sitten kylmettyneeseen kroppaan kun sateenvarjomummot heittelee murhasilmäyksiä herkkään vanhukseen!

Kyllä sitä ei panisi pahakseen jos Ukko vetaisisi oikeista kammista. Rehdillä mielellä ehdottaisin, että ottaisi Ukko miehekkään otteen, riippumatta olvin vaikutustilasta, seuraavista säätölaitteista "ÖISTÄ LUMISADETTA 5 CM", "PAKKASTA -5 C" ja "AURINKOA klo 10-16". Se ei pahasti menisi pieleen noilla säädöillä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti