/>/> VANHUS STADISSA: Seurasaari, Helsingin hieno maaseutu!

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Seurasaari, Helsingin hieno maaseutu!

On se vaan ollut hieno päätös Helsingin päättäjiltä valjastaa Seurasaari keitaaksemme asfalttiviidakkoon! Vaikka eihän Helsinki mikään asfalttikylä varsinaisesti ole! Vihreää ja vehreää veden ympäröimänä joka puolella.

Mutta sekin askarruttaa, että mitenkähän ne mennettein polvien hirrenveistäjät osasivatkin veistää juuri oikeanlaiset hienot rakennukset kotikonnuilleen ja meitä varten sitten siirrettäviksi Seurasaareen. Ajatelkaahan jos he eivät olisi ottaneet piilukirvestään esille ja rakentaneet, niin ei olisi meillä Stadissa Seurasaaressa niin monia hienoja pytinkejä katseltavanamme.

Kuljin lauantaina aamupäivällä, vielä kestävän lumisateen aikana, pitkin Seurasaaren teitä ja ne olivat jo pääosin aurattu hyvään kuntoon. Auratraktori näytti vielä pyörivän alueella ja putsailevan viimeisiä tienpätkiä. Keli oli kerrassaan hieno -6 C pakkasta, kevyt tuuli, hieman lumisadetta. Voisiko parempaa toivoa?

Merellä oli joka puolella pilkkimiehiä nykyttämässä ja näytti sieltä jotain vedenantia nousevankin. Juhlakentän vierellä sijaitseva kioski oli auki ja sen edessä paloi nuotio, jolla istui useita makkaranpaistajia. Hoijakkakin odotteli pyörittäjiään. Väkeä oli liikkeellä aamutuimaan yllättävän paljon. Seurasaaren portilla oli pari turistibussiakin.

Hieno paikka oli sitten talvi tai kesä tai välivuodenaika!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti