Nyt taas ihmisiä koetellaan isolla kädellä! Etenkin vanhemman ihmisen liikkuminen ruuhkapaikoilla tai edes muiden ihmisten läheisyydessä alkaa olla jonkinmoinen riski. Uutisissa kerrotaan sikaflunssaan jo kuolleen useita ihmisiä.
Puhutaan flunssasta, sikaflunssasta, uudesta flunssasta ja vaikka minkälaisesta flunssasta. Siis mitä pitäisi tehdä ja miten varautua? Sanotaan, että flunssavirus muuttuu vuosittain eikä rokotteet meinaa pysyä perässä. Neuvotaan ottamaan rokotus kausiflunssaa, mutta mikä on sitten sikaflunssa ja auttaako kausirokotus siihen?
Lauantain Iltalehdessä kuvaillaan kohtalaisen selvästi sikainfluensan oireet. Aikuisella tauti alkaa nopeasti nousevalla korkealla kuumeella ja siihen liittyy lihaskipua, päänsärkyä ja huonovointisuutta. Kuumeen laskettua ilmaantuu kuivaa yskää, kurkkukipua, nuhaa ja nenän tukkoisuutta.
Taudin välttäminen välttelemällä ihmisiä ja liikkumista kylillä ei onnistu mitenkään. Kyllä se pöpö jostain tiensä minuun löytää jos on löytääkseen. Mutta käsiä on pestävä tiuhaan ja kunnolleen ettei tunge vahingossa pöpöä sormesta suuhun tai ruokapalan kautta elimistöön.
Itse otin flunssarokotuksen reilu kuukausi sitten. Mutta nyt minua askarruttaa se, että auttaako se sikaflunssaan. Ei kai tässä muuta voi kuin seurata oireita ja jos niitä tulee, niin painaltaa vauhdilla terveyskeskukseen. Olkaa varovaisia ja tarkkailkaa kuntoanne!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti