/>/> VANHUS STADISSA: Flunssan riemua ja nestettä nenästä

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Flunssan riemua ja nestettä nenästä

Kävinhän minäkin sitten tuossa nelisen viikkoa sitten ottamassa flunssapiikin terveyskeskuksessa. Olen tainnut ottaa sen nyt kolmena tai neljänä vuotena. Ja olenkin säästynyt pahemmilta taudeilta. Eli tepsinyt on!

Nyt sitten olen elellyt onnellisen ja kuvitellut selviäväni tämänkin talven kohtuullisesti ilman flunssaa. Mutta väärinpä luulin! Flunssaa en ole saanut, mutta armottoman nuhan kylläkin. Oltuani pari viikkoa lämpimämmillä leveysasteilla iskikin paluun yhteydessä tauti nenään. Siinä olivat lienee syynä lämpötilan raju muutos ja ilman kuivuus pakkasissa. Taisi siinä osansa antaa etelän ihmisten mahdottoman tehokkaat ilmastointilaitteetkin! Siinä kun vatkaa kulkien ulkoilman +30 C:n lämmöstä sisätilojen +20 C:n puhuriin, niin täytyy olla melkoinen fakiiri ja teräsnahka ettei tuommoinen heittely pääse puraisemaan.

Tässä on siis nyt mennyt reilu viikko Naso-ratiopharm-sumutteen ja A-vitamiinivoiteen voimin. Nokahoito on suoritettava monta kertaa päivässä ettei henki pääse loppumaan. Välillä vuotaa verta solkenaan ja silloin kuljetaan pumpulitukko tai paperitukko nenässä hetken aikaa. Onnekseni ei muita viluvaivoja ole ilmaantunut ellei nyt jatkuvaa palelemista lasketa. Olen ollut aina melkolailla talvi-ihminen, mutta nyt on tainnut kelkka kropassani kääntyä kesäpuolelle. Kaipuu kesään on polttava! Mutta viime päivien auringonpilkahdukset antavat uskoa tulevaan! Hyvää kesänodotusta kaikille!


Päivän perustarvikkeet



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti