/>/> VANHUS STADISSA: Aamu-tv:n ohjelma monipuolistunut!

tiistai 18. helmikuuta 2014

Aamu-tv:n ohjelma monipuolistunut!

Kylläpä alkaa riittelemään minulle tuo telkkarin monipuolinen tarjonta! Vielä pari viikkoa sitten tuli aamuisin joka kanavalta ruuanlaittoa ja mitä ihanampia reseptejä. Jos niistä olisi jokaisen ottanut talteen, olisi pöytälaatikot ja kaapit täynnä lappusia. Niissä ohjelmissa suositellaan parsaa, oliiviöljyä neitsyellä ja ilman eli käyttämättömänä, ryöpättynä, mausteita kurkumasta ja intiaanisokerista lähtien. Kyllä pitäisi omistaa Stockan Herkku-kauppa, että löytäisi kaikki ainekset ja Kokkipuoti, että olisi kaikki koneet siivuttamiseen, höyryttämiseen, kuutioimiseen, neliöimiseen, raaputtamiseen, pilkkomiseen ja ties vaikka mihin.

Pari viikkoa sitten saatiin telkkarin aamuihin lisäväriä kun olympialaiset alkoivat. Nyt voi innokas aamukatselija surffata kokki-ohjelman ja curlingin välillä. Curlingia on ollut jopa enemmän kuin ruokajuttuja. Nyt on nähty tuntikausia miten kivellä tökitään kaverin kiviä pois ympyrästä ja samalla harjataan pihaa hiki päässä puhtaaksi. Kyllä kuluu tuolla vauhdilla harjoja ja kiviä. Saattaapa suomalaisen graniitin kysyntään taas tulla nousupiikki! Ja harjateollisuuteen!

Mutta suomalaisia ei ole esiintynyt eturivissä muualla kuin kokkiohjelmissa. Minua alkaa pikkuhiljaa kyrsimään nuo molemmat aiheet. Jotenkin toivon, että alkaisi pian tuo Formula-kausi. Saisi taas jännätä miten Kimi ja Valtteri pärjäävät ja saako Heikki joltain autoa lainaksi kisaa varten.

Kyllä taidan laittaa telkkarin nyt kiinni ja lähteä tekemään vanhanaikaisen voileivän leivällä, juustolla ja makkaralla. Käytän leivän leikkaamiseen leipäveistä ja tavallista veistä voin levittämiseen. Muruset pyyhkäisen kädellä pöydältä, ei lattialle vaan toiseen käteen ja sillä biojäteroskikseen. Tuon kaiken osaan tehdä ilman erikoistarvikkeita ja kokkiohjelmaa! Mutta on se ruisleipä kyllä herkullista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti