/>/> VANHUS STADISSA: Donner ja Betoni-Jussi

maanantai 3. helmikuuta 2014

Donner ja Betoni-Jussi

Jonkin verran elokuvista kiinnostuneena katsoa killitin eilen illalla Jussi-patsaiden jakoa. Vaikka ohjelma on melkoista jakotykitystä ilman suurempia muita viihdytyselementtejä, on se jostain syystä melkoisen mielenkiintoista seurattavaa. Vuodesta toiseen palkintojen saajaehdokkaat tulevat pääosin 4-6:sta elokuvasta vaikka nykyisin maassamme tehdään niitä vuosittain paljon enemmän.

Tänä vuonna elämäntyö-Jussin sai Jörn Donner. Tsekatakseni mitä kaikkea Donner on tähän mennessä puuhaillut etsin tiedot esiin Wikipediasta. Ja sehän olikin vaikuttavaa luettavaa! Mies on aloittanut menestyksekkään kulttuuriuransa jo alle kaksikymppisenä. Siinä sivussa tehnyt vaikuttavaa uraa kansallisessa ja Eu-politiikassa. Edelleen jatkuvan uran aikana on syntynyt kymmenittäin kirjoja ja kymmeniä elokuvia. Eikä loppua ole näkyvissä! Mies istuu Arkadianmäellä kansanedustajana ja täyttää 5.2. eli parin päivän kuluttua 81 vuotta. Onhan harvinaisen ehtivä ja monitaitoinen mies!

Hänellä täytyy olla päässään jotain muutakin kuin sitä harmaata perusmassaa, jota meillä muilla suomalaisilla on! Ei kai ruotsalaisuudella ole asian kanssa jotain tekemistä? Vaikka itsekin vietin nuorena melkein 4 vuotta ruotsalaisen yliopiston ruokalassa ja opiskelijakylän krouvissa, en ole huomannut mitään donnermaisia vaikutteita omassa käytöksessäni. Eli ei siinä ruotsalaisuudella ole varmaan mitään osuutta!

Mutta kaiken kaikkiaan, kyllä nyt meni patsas oikeaan osoitteeseen! Onnittelut Jussista kansanedustaja Donnerille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti